""
""

Hart zbog očajne forme naterao Pelegrinija da krene u kupovinu Begovića

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.10.13. | 20:47

Posle novog kiksa engleskog čuvara mreže, Mančester Siti se opet okrenuo sjajnom golmanu iz Stouka

Ne samo zbog kiksa posle kojeg je Mančester Siti poražen od Čelsija, ali sve je jasnije da Džo Hart nije ni bleda senka golmana koji je blistao u prethodnih par sezona. Hart ove sezone brani daleko ispod svog nivoa, a izgleda da u Sitiju polako gube strpljenje sa njim i spremaju se da ga zamene. Jednostavno, Hart je zbog loše forme naterao čelnike Građana da krenu da mu traže zamenu, a u prvom planu je Asmir Begović iz Stouka.

Izabrane vesti

Statistika kaže da je Hart četvrti najlošiji golman Premijer lige u ovoj sezoni. U dosadašnjem delu takmičenja, Englez ima samo 62,07 odsto uspešnosti odbrana. Primio je 11 golova i zaustavio samo 18 pokušaja protivničkih fudbalera. Po toj statistici, od njega su lošiji samo Krul iz Njukasla, Speroni iz Kristal Palasa i Vestvud iz Sanderlenda.

Zamena za Harta, prema pisanju ostvrskih medija trebalo bi da bude Asmir Begović, golman Stouka i reprezentacije Bosne i Hercegovine koji se nalazi u fenomenalnoj formi i predstavlja jednog od najtraženijih čuvara mreže Evrope u ovom momentu.

Begović je bio velika želja Mančester Sitija još dok je Roberto Manćini sedeo na klupi Građana, a izgleda da i Manuel Pelegrini ima sličan ukus kao njegov prethodnik. Navodno je za sredu zakazan sastanak Pelegrinija sa sportskim direktorom Ćikijem Begiristainom na kojem će biti razgovora o kupovini Begovića. Drugi kandidat je Iker Kasiljas

(FOTO: Action images)


tagovi

Asmir BegovićDžo HartEngleskaEvropaMančester SitiPremijer ligaStouk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara