"Hicfeld"
"Hicfeld"

Hicfeld poručio Evropljanima: Ne nadajte se Boginji u Brazilu

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.06.14. | 21:14

"Ne može biti slučajnost da tim iz Evrope nije mogao da osvoji šampionat kada se održavao u Južnoj Americi", podseća Nemac


HicfeldSelektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Otmar Hicfeld smatra da evropske selekcije imaju male šanse za osvajanje titule na prvenstvu sveta u Brazilu.

Iskusni nemački stručnjak, koji je Švajcarce odveo na dva Mundijala zaredom, podsetio je da evropski timovi nisu došli do trona kada su se šampionati održavali u Južnoj ili Srednjoj Americi.
"Evropske reprezentacije veoma, veoma teško mogu do titule. Ne može biti slučajnost da tim iz Evrope nije mogao da osvoji šampionat kada se održavao u Južnoj Americi. Nije u Urugvaju, Meksiku ni u Argentini, a sigurno neće u Brazilu", kazao je 65-godišnji Nemac za sajt Laureus.

Izabrane vesti

Hicfeld, jedan od petorice trenera koji su sa dva kluba osvojili Ligu šampiona (Borusija Dortmund 1997, Bajern Minhen 2001) i koji odlazi u penziju nakon Mundijala, veruje da bi Švajcarska mogla da napravi iznenađenje u E grupi, u kojoj su još Ekvador, Francuska i Honduras.
"To je veoma jaka grupa. Sve tri ekipe su kvalitetne, ne bi se inače ni kvalifikovale sa svetsko prvenstvo. Naš cilj je prolaz u drugi krug, a onda ne postoje granice", zaključio je Hicfeld.

Mundijal u Brazilu na programu je od 12. juna do 13. jula.

(FOTO: Action images)


tagovi

Švajcarska 1reprezentativni fudbalOtmah HicfeldJužna AmerikaBrazil2014EBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara