Hoćeš da igraš? Moraš da imaš mnogo pluseva!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.03.18. | 09:21

"Džabe nam 70 odsto poseda, ako primimo gol iz glupe greške", kaže novi trener Dinama Nikola Jurčević

Novi trener za izlazak iz krize.

Zagrebački Dinamo pokušaće da prekine negativan niz od dva vezana ubedljiva poraza (primio ukupno osam golova od Rijeke i "bratske" Lokomotive), odnosno popravi "krvnu sliku", pošto je triput poražen u poslednje četiri utakmice. Ceh je platio Mario Cvitanović, koji je napustio klupu iz, kako je nedavno rekao, moralnih razloga, a zadatak revitalizacije dodeljen je Nikoli Jurčeviću. Novi-stari trener Modrih se nakon 13 i po godina vratio na Maksimir ne bi li pokušao da očuva šest bodova prednosti u odnosu na Hajduk. Na debiju će imati zadatak da poslednjeplasirani Rudeš (17.00).
"Mnogo toga se izdogađalo u poslednjih nekoliko dana. Trebalo je obaviti mnoge razgovore, ali zadovoljan sam kako je sve prošlo. Igrači su pozitivno reagovali na moj dolazak, nemam nikakve primedbe na njih. Izgledaju željni povratka u pobednički ritam i iz tog razloga utakmica protiv Rudeša nam je veoma bitna", rekao je Jurčević.

Izabrane vesti

Nekadašnji pomoćnik Slavena Bilića u hrvatskoj reprezentaciji, moskovskoj Lokomotivi, Bešiktašu i Vest Hemu poručuje da je pobeda jedina opcija za njegove izabranike...
"Imamo kvalitet, moramo da budemo svesni da smo favoriti i tako moramo da se postavimo, uz sav respekt Rudešu. Naš protivnik je odličan u kontri, zaslužuje da bude dva ili tri mesta iznad i zato moramo da budemo oprezni. Insistiraćemo na tom pristupu i ubuduće. Poštovanje prema svakome, ali želimo da dominiramo protiv svih i da dokažemo da smo zasluženo vodeći tim u Hrvatskoj".

Jurčević, logično, i dalje ima dileme oko sastava...
"Još mi je teško da procenim nakon ovih nekoliko treninga kako ćemo izgledati na terenu, ali pokušao sam da objasnim igračima šta želim od njih kroz treninge i pojedinačne razgovore. Na primer, ne želim da izgledamo sterilno, već hoću da budemo konkretni. Džabe nam 70 odsto poseda, ako primimo gol iz glupe greške."

Posebno je zanimljiva metoda pomoću koje će deliti minutažu.
"Startnih 11 određivaću uz pomoć pluseva i minusa. Nakon svake utakmice ću davati igračima pluseve i minuse, a na osnovu njih će neki igrač dobijati više ili manje prilika", zaključio je Jurčević.

HRVATSKA 1 - 26. KOLO:

Petak

Istra - Slaven Belupo 2:1 (0:1)

Subota

 

Nedelja

 

Foto: Action Images


tagovi

Rudešsportsko klađenjeNikola Jurčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara