"Horford, Kroford, Gober i Barns"
"Horford, Kroford, Gober i Barns"

Horford dobio mega-ugovor od Bostona! Gober juri 143.000.000, Dalas nudi veliku lovu Barnsu, a Kroford bi u Voriorse!

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.07.16. | 13:00

Niksi daju 48.000.000 Kortniju Liju, Ostin Rivers ostaje u Klipersima, Jan Mainmi potpisuje sa Vašingtonom za 64.000.000 dolara

Horford, Kroford, Gober i Barns

Prva dva dana na tek otvorenoj NBA pijaci izazvala su opšti haos nezapamćenih razmera. U samo dva dana poslovanja slobodni igrači dobili su ugovore vredne preko dve milijarde dolara, a tek se čekaju one prave transakcije. 

Izabrane vesti

Drugog dana rada na pijaci eksplodirala je i prva bomba, tačnije prvi veliki prelazak koji bi tek trebalo da najavi sve ono što nas očekuje u narednom periodu. Naime, dojučerašnji kombo centar Atlante Al Horford prihvatio je mega ponudu Bostona vrednu 113.000.000 dolara na četiri godine! 

Boston sada planira da krene svim silama u napad na potpis Kevina Duranta, koji bi konačnu odluku o daljoj budućnosti trebalo da donese već u ponedeljak. 

Od ostalih vesti možda i najzanimljivija je da su Njujork Niksi nastavili da budu aktivni na pijaci. Posle Derika Rouza i Žoakima Noe tim iz Velike jabuke parafirao je i Kortnija Lija na četiri godine, uz ugovor ukupne vrednosti od 50.000.000 dolara. Iskusni šuter je prošle sezone u opremi Šarlota beležio prosečno po devet poena, tri skoka i dve asistencije.

Hjuston je objavio da je postigao dogovor sa 27-godišnjim bekom Erikom Gordonom i to samo nekoliko sati pošto je potvrđeno da je potpis stavio i Rajan Anderson. Dugogodišnji šuter Nju Orleansa iza sebe ima jako dobru takmičarsku godinu, a sa svojih 15 poena, dve uhvaćene lopte i tri asistencije mogao bi dobro da dođe kao podrška Džejmsu Hardenu.

Gordon je pristao na četvorogodišnju saradnju vrednu 53.000.000 dolara.

Jan Mainmi pokušava da izblokira Demara Derozana

Vest koja je svakako izazvala najveću pažnju jeste da je francuski centar Jan Mainmi pristao da ode u Vašington i dobije ogromnih 64.000.000 dolara za četiri godine. On je u sezoni za nama beležio devet poena i sedam skokova.

Kada smo već kod francuskih igrača, posle Nikole Batuma i Rudi Gober bi mogao da potpiše ugovor života! Kako javlja L'Ekip, francuski toranj juri dogovor vredan 143.000.000 dolara sa Jutom, čime bi postavio rekorder svih vremena po visini primanja. Sadašnji rekord drži upravo Batum, koji je pre nekoliko dana stavio autogram na basnoslovnih 120.000.000 sa Šarlotom.

Dalas je usmerio periskop ka Ouklendu i pikirao Golden Stejtovog ograničenog slobodnog igrača Harisona Barnsa. Američki mediji pišu da su Maveriksi već kontaktirali čelnike vicešampiona i poručili im da će Barnsu ponuditi ugovor na četiri godine i ukupna primanja od 95.000.000 dolara. Ali, sve će zavisiti od toga kakvu će odluku doneti Kevin Durant. Ako Ratnici budu uspeli da nagovore Durantulu da dođe, Barns će biti slobodan u izboru nove sredine. U suprotnom, Voriorsi će verovatno izjednačiti ponudu Dalasa i kroz pravilo preče kupovine dobiti nazad pouzdanog krilnog igrača.

Mavsi bi vrlo brzo trebalo da završe i ostanak Dvajta Pauela. Mada finansijski detalji nisu poznati, novinari bliski klubu pišu da bi 24-godišnji krilni centar trebalo da dobije minimum 5.000.000 dolara.

Ostin Rivers u duelu s Mejsonom Plamlijem

Zanimljivo je izdvojiti i da su Los Anđeles Klipersi dogovorili ostanak beka Ostina Riversa na još tri godine za ukupno 35.000.000 dolara, uz opciju igrača posle druge sezone. Kad smo već kod Klipersa, treba napomenuti da je pružena ruka ruci i za ostanak Veslija Džonsona. Ugovor je na tri godine, vrednost – 18.000.000 dolara.

S druge strane klub bi mogao da napusti Džamal Kroford, pošto mu se nije svidela ponuda za nastavak saradnje. Kako se šuška, jedna od opcija je i odlazak u Golden Stejt.

Memfis je napravio dobar potez pošto je vratio dojučerašnjeg strelca Nju Orleansa Džejmsa Enisa i to za mali novac – ukupno 6.000.000 dolara za dve godine. Mada se u Grizlijima nije dobro snašao, Enis je odlaskom u Pelikane tokom marta napravio pravi potez, pošto je do kraja sezone imao prosek od 16 poena po meču!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rudi GoberOstin RiversNjujork NiksNBA ligaletnji prelazni rok NBAKortni LiJuta DžezJan MainmiHjuston RoketsHarison BarnsErik GordonDžejms EnisDžamal KrofordDvajt PauelBoston SeltiksAtlanta HoksAl Horford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara