"Slavlje fudbalera Voždovca"
"Slavlje fudbalera Voždovca"

I Đavoli izgoreli u zmajevom gnezdu – petarda na Voždovcu

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.04.14. | 17:55

Petau uzastopnu pobedu na domaćem terenu. Kragujevčani ostali u opasnoj zoni, trener Ristanovi' izgubio živce i žestoko izvređao igrače

Slavlje fudbalera VoždovcaJesenas potpuno neubedljivo, ali ovog proleća sasvim drugačije izgleda Voždovac na domaćem terenu. Kao da su se Zmajevi rodili na veštačkoj travi na vrhu tržnog centra. Beogradski klub je vezao i petu uzastopnu pobedu pred svojom publikom – u 23. kolu Superlige pao je Radnički 1923 sa 5:0.

Iako je do 39. minuta sve bilo veoma mirno. Već u 40. bilo je jasno da bodovi ostaju u Beogradu.

Izabrane vesti

Prvo pas Adama Marušića do Marka Pavićevića za inicijalno vođstvo, a odmah potom hladan tuš za goste iz Kragujevca. Čim je lopta krenula sa centra Marušić, koji je prošle nedelje protiv Donjeg Srema postigao dva prva prolećna gola, kao na igrici je izveo slalom između igrača Voždovca i potom sa 20 metara neodbranjivo tukao u gornji desni ugao nemoćnog Ognjena Čančarevića.

Svaku nadu gostima da će moći do preokreta uzeo je početkom drugog poluvremena pogodak Danila Sekulić na asistenciju Stefana Babovića oko kojeg se i danas vrtela igra Zmajeva.

Međutim, tu nije bio kraj mukama Radničkog, pošto je trener Zoran Milinković u finišu ukazao poverenje Radetu Veljoviću, a ovaj se sa dva gola (još jedan pogodak je namestio Babović) potrudio da pokaže da zaslužuje veću minutažu.

Voždovac je sada na koti od 31 boda, dok je Radnički ostao na 22, samo četiri stepenika iznad zone ispadanja. Samo dva iznad baraža za ostanak u eliti.

Već u četvrtak na Čika Daču dolazi OFK Beograd. Kragujevčani ne bi smeli da izgube taj meč. Ali, ni trener Predrag Ristanović ne deluje previše optimistično.
"Utakmica je do 40. minuta mogla da ode u drugom smeru, imali smo nekoliko kontri i polukontri, ali smo posle prvog gola pokazali pravo lice. Lice ekipe koja nema kvalitet. Imamo igrače koji imamo sigurno mesto u timu, a to ne zaslužuju. Igrače koji nemaju superligaški kvalitet. S obzirom  na to da je Voždovac imao toliko zicera rezultat je mogao da bude dvocifren", brutalno iskren bio je Ristanović.

Zoran Milinković logično mnogo raspoloženiji.
"U osam prolećnih kola osvojili smo 16 bodova koliko i u celom jesenjem delu i čestitam igračima i svim ljudima u klubu. Što se tiče utakmice mogu da kažem da smo odigrali sa autoritetom. Imao sam od prvog minuta utisak da dominiramo i imamo posed. Usudio bih se da kažem da smo na korak od ostanka u eliti što je i bio najvažniji cilj. Sve u svemu, imala je publika šta da vidi danas na krovu".

VOŽDOVAC – RADNIČKI 1923 5:0 (2:0)
/Pavićević 39, Marušić 40, Sekulić 48, Veljović 86, 90+1/

Stadion: Voždovca;
Sudija: Majo Vujović;

Voždivac: Supić – Jašić, Mihajlov, Vasiljević (od 65’ Dragović), Projić – Sekulić, Milovanović – Marušić, Babović, Obradović (od 74’ Veljović) – Pavićević (od 80’ Božić);

Radnički 1923: Čančarević – Tintor, Rosić, Bubanja, Marić – Nedović (od 61’ Miljuš), Vidović – Beljić, Adamović (od 46’ Čadikovski), Knežević – Spalević (od 86’ Andrić).

SUPERLIGA – 23. kola:

Javor – Partizan 0:1 (0:1)
/Lazović 45+1/

Voždovac – Radnički 1923 5:0 (2:0)
/Pavićević 39, Marušić 40, Sekulić 48, Veljović 86, 90+1/

18.30: Napredak – Novi Pazar
19.00: Crvena zvezda – Čukarički

Nedelja:
16.00: Donji Srem – Spartak
16.00: OFK Beograd – Sloboda
18.00: Vojvodina – Rad
19.00: Jagodina – Radnički Niš

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaStefan BabovićSrbijaRadnički KragujevacRade VeljovićNemanja ObradovićDanilo SekulićAdam Marušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara