""
""

I Borusija udara direkt u srce: Draksler prvi pik za naslednika Gecea

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.04.13. | 13:53

Klub iz Dortmunda će pokušati da dovede najveću nadu ljutog rivala Šalkea i da uradi isto ono što je njima uradio Bajern

 

Izabrane vesti

Ni u upravi Borusije ne sede „nevinašca“. Ono kako je njih „ispod pojasa“ ujeo Bajern kupovinom Gecea, tako oni planiraju da zabiju nož u srce najveće rivalu Šalkeu. Prema pisanju nemačkih medija, prvi pik da nasledi Gecea u žuto-crnom dresu je supertalentovani vezista Šalkea – Julijan Draksler.

Već je počelo da se licitira sa imenima Geceovih naslednika, pominju se imena Patrika Hermana, Kevina De Brujna, Kristijana Eriksena... Ali, izgleda da je Draksler najveća želja uprave Milionera.

Sa 37 miliona evra koliko će dobiti od Bajerna, kao i zarade od Lige šampiona, žuto-crnima se otvaraju razne mogućnosti, a prema pisanju Kikera (mada, oni ne pogađaju ekslkuzive kao Bild), sportski direktor Mihael Cork je na prvo mesto liste želja stavio 19-godišnjeg vezistu iz Gelzenkirhena.

Draksler je već postao nemački reprezentatiovac, a u ovoj sezoni i ključni igrač Šalkea. U Bundesligi je postigao osam pogodaka i dva puta asistirao, a ugovor sa Šalkeom ga veže do 2016. godine. Prema tvrdnjama Kikera, koštao bi oko 20 miliona.

Koliki god da je rivalitet između Bajerna i Borusije, to ne može da se meri sa antagonizmom koji vlada na relaciji Dortmund – Gelzenkirhen, jer je reč o najvećem rivalitetu u Nemačkoj. Ako bi kojim slučajem Borusija uspela da dovede Draklsera, bio bi to fatalan udarac za Šalke i njegove navijače, sličan onom koji je Borusija doživela sa Geceom. Uostalom, u poslednjih 25 godina samo su petorica igrača nosili dres oba velika kluba iz Rura: golmani Toni Šumaher i Jens Leman, defanzivac Krištof Mecelder i vezisti Štefan Frojnd i Andreas MelerMelera navijači Borusije smatraju najvećim "izdajnikom" u istoriji kluba. 

Rezervna opcija ako Šalke odoli pritiscima je povratak Šinjija Kagave iz Mančester Junajteda. On je na ne baš lep način napustio Dortmund, praktično uslovivši klub da ga proda, odbijanjem da potpiše novi ugovor i letos se za 16 miliona evra preselio na Old Traford. Ipak, u Junajtedu se nije proslavio i mogao bi poput Nurija Sahina da se vrati u Dortmund podvijeng repa. Međutim, pitanje je da li će Ferguson pristati da otpiše Japanca posle samo jedne sezone.

Treba obratiti pažnji i na još jedno ime. Reč je o 18-godišnjem Leonu Gorecki iz Bohuma. Za njega kažu da ima možda i već potencijal od Gecea, Rojsa ili Draklsera i da bi mogao da se razvije u igrača najviše klase. On bi ipak bio rešenje za budućnost, a ne trenutno pojačanje, ali poznato je da Klop voli da radi baš sa takvim nebrušenim dijamantima. Na Gorecki sigurno ne bi bio toliki pritisak kao na Draklseru ili Kagavi, a mogao bi da fudbalski eksplodira.

U svakom slučaju, Borusija ima dovoljno novca i rešenja da reši problem odlaska Gecea. Gledajući dosadašnji rad predsednika Vackea, direktora Corka i trenera Klopa i njihovu sjajnu saradnju, ne bi bilo čudo da Milioneri više nego uspešno nadomeste odlazak Gecea. Nemački fudbal je pun bisera, a Klop ume da od njih pravi igrače.

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaJirgen KlopJulijan DrakslerLeon GoreckaLiga šampionaMario GeceMihael CorkNemackaŠinđi Kagava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara