"Miodrag Božović"
"Miodrag Božović"

I ćorava koka... Grof Božović konačno pokrenuo Rostov!

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.11.13. | 18:31

Dvostruki strelac Artem Džjuba bio je heroj prve pobede posle čak devet neuspeha

Miodrag BožovićKonačno Rostov! Ekipa Miodraga Grofa Božovića upisala je prvi trijumf posle čak devet uzastopnih neuspeha (šest poraza i tri remija), tačnije od 19. avgusta, kada je savladana Volga sa 4:0. Početak sezone je bio sjajan, ali je Rostov upao u "kanal", iz kojeg se jedva izvukao. U jubilarnoj, desetoj utakmici deblji kraj izvukao je Ural, koji je na svom terenu poražen sa 4:1. 

Utakmica još nije ni počela kako treba, a gosti su već vodili sa 2:0. Prvi gol postigao je Artem Džjuba u 5. minutu posle solidnog prodora Kalaševa po desnoj strani, da bi prednost udvostručio Arsenij Logašov u 11. minutu, nakon što je odlično iskoristio uspavanost odbrane protivnika.

Izabrane vesti

Do kraja prvog poluvremena vezista domaćih Elijas Asavedo je zaradio crveni karton, nakon čega je bilo jasno da će Rostov uzeti tri boda. U drugih 45 minuta situacija se nije bitnije menjala. Rostov je napadao, Ural se branio, ali nedovoljno dobro. 

Već u 47. minutu Džjuba je postigao svoj drugi pogodak na meču, a u 62. minutu Kanga je uspeo da se upiše u listu strelaca za konačnu pobedu gostiju. Utešni pogodak postigao je Gognijev u poslednjim trenucima meča. 

PREMIJER LIGA – 16. KOLO:

Petak:

Ural – Rostov 1:4 (0:2)
/Gognijev 88 – Džjuba 5, 47, Logašov 11, Kanga 62/

Subota:

10.30 Tom Tomsk – Lokomotiva Moskva
13.00 Krila Sovjetov – Dinamo Moskva

Nedelja:

10.30 Spartak Moskva – Zenit
11.00 Amkar – Anži
12.45 CSKA Moskva – Terek
15.00 Rubin Kazanj – Krasnodar
17.15 Kubanj Krasnodar - Volga

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

Artem DžjubaEvropaPremijer ligaRostovRusijaUral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara