""
""

I dalje su "ubice"! Milito dva gola, Kavenagi dva gola! Posle 13 godina vreme je za konačno svođenje računa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.12.14. | 02:06

Prinćipe sa dva gola režirao pobedu Rasinga, El Toritio mu na isti način odgovorio u pobedi Rivera i odluka o šampionu će pasti u poslednjem kolu

Dijego Milito dva komada, Fernando Kavenagi dva komada, šampionska trka u  Argentini ulazi u završnih 90 minuta drame!

Prošlog leta Dijego Milito se vratio u svoj Rasing da otpleše poslednji tango i pokuša da još jednom baci u ekstazu navijače popularne Akademije. Poslednju titulu u Argentini, Rasing je osvojio 2001. godine. U foto finišu su prošli kroz cilj pre River Plate koja je na kraju zaostala samo jedan bod. Pretpostavljate ko je bio junak pobedničkog marša. Naravno, Dijego Milito! Bila je to titula koja se slavila kao nijedna pre. Milito je doneo šampionsku krunu Rasingu posle neverovatnih 35 godina čekanja. Dve godine kasnije je otišao put Italije...  

Izabrane vesti

Bio je idol navijača Đenove, Saragose i Intera. Rešetao je mreže gde god je igrao, a tifozi Intera će mu večno pamtiti finale u Madridu i ona dva gola Bajernu. Prinćipe je tada doneo evropsku krunu Nerazurima posle 45 godina čekanja!

Kada je Evropu bacio pod noge, odlučio je da iz Intera ne ode u penziju. Nije želeo masan ugovor u SAD, arapske petro dolare ili otaljavanje posla u nekom drugom evropskom klub. Želeo je borbu! Vratio se u svoj Rasing da još jednom ispiše istoriju i nahrani dušu napaćenih navijača koji na titulu čekaju evo već 13. godinu i kojima jedino njegova pojava na terenu garantuje neke srećnije dane. 

Doveo je Rasing na korak od tog podviga. Sa dva gola na gostovanju Rosariju večeras, slična kao u onom finalu protiv Bajerna, trasirao je Akademiji put ka pobedi od 3:0! Pogledajte i uz fenomenalan glas argentinskog komentatora se uverite kako rođeni predator nikada ne gubi osećaj. 

Rasing se odlepio na plus pet bodova u odnosu na River i sa nestrpljenjem se u Aveljanedi očekivao rezultat sa Monumentala gde je utakmica počela sat vremena i 15 minuta kasnije nego ona u Rosariju.

Riveru je samo pobeda igrala da bi ostao u trci. I uspeli su Milioneri da dođu do nje! Ako je Milito bio večeras junak Aveljanede, onda je još jedan veteran bio heroj belo-crvenog dela Buenos Ajresa. U dramatičnom duelu protiv Banfilda, Fernando Kavenagi je raspalio Monumental sa dva gola i prolongirao odluku o novom prvaku za poslednje kolo. Bili su mu to 100. i 101. gol u dresu giganta sa Monumentala. 

Zanimljivo, Kavenagi je u dresu Rivera bio prvi strelac lige pre 13 godina kada je Milito doneo titulu Rasingu. Tada je počelo njihovo rivalstvo... 

Posle 13 godina Prinćipe i El Torito će opet ući u finalnih 90 minuta argenstinskog šampionata kao udarne igle Rasinga i Rivera i na njima dvojici će počivati nade armija navijača dva kluba iz „velike petorke“.

Odluka pada najverovatnije za 14 dana jer je River tražio da se poslednje kolo prolongira zbog toga što tokom nedelje igra prvi meč finala Kopa Sudamerikana. Termin će najverovatnije biti 14. decembar. Rasing i Milito dočekuju Godoj Kruz, Kavenagi i River idu na noge Kvilmesu. Spremite se za spektakl na terenu i tribinama kakav sa sobom nosi samo argentinski fudbal.

Milito i Kavenagi će posle 13 godina konačno svesti račune.

 


tagovi

ArgentinaDijego MilitoFernando KavenagiJužna Amerikameđunarodni fudbalRasing KlubRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara