""
""

I njima neko da sakrije loptu: Mesi za Suareza, Mesi dribla golmana, Mesi iz slobodnjaka, ali svi pričaju o golu Sampdorije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.16. | 23:04

Gomes i Umtiti debitovali za Katalonce koji su savladali Italijane u utakmici za trofej trofej „Đoan Gamper“ - 3:2

Barselona je spremna. Spreman je i Lionel Mesi. Katalonci jesu izgubili od Liverpula pre nekoliko dana (0:4), ali su u generalnoj probi pred početak nove sezone pokazali da su ne samo kvalitetni, razigrani, nego i ubitačni, te da im niko ništa ne može kad je argentinski as raspoložen.

Ruku na srce, Sampdorija nije ni izbliza ekipa u ravni prvaka Španije, međutim, u meču koji Barsi tradicionalno služi za predstaljanje tima - trofej „Đoan Gamper“ - Italijani su imali priliku da se uživo uvere u magiju Lea Mesija, zaslužnog za sva tri gola svog tima i pobedu 3:2.

Izabrane vesti

Bilo je to 20 minuta Mesijeve umetničke genijalnosti. U 16. je akrobatski asistirao Luisu Suarezu, u 21. je na pas Ivana Rakitića zaobišao golmana i lako ćušnuo loptu u mrežu, da bi u 34. prelepim pogotkom iz slobodnog udarca još jednom savladao Emilijana Vivijana.

Najlepšu akciju na meču, ipak, izveli su gosti. U 23. minutu sastav iz Đenove presekao pas Andresa Inijeste i onda izveo protiv udar. Karel Lineti, Toreira, Murijel i Kvaljarela doslovce su sakrili loptu domaćinu i tiki-taka akcijom koju je završio kolumbijski napadač zadivili Kamp Nou.

Drugi gol za Sampdoriju, za koju je od 71. minuta igrao Filip Đuričić, dao je Ante Budimir u 77. minutu.

Za Barselonu su debitovali vezista Andre Gomes i štoper Samjuel Umtiti, a prvi zvaničan meč tim Luisa Enrikea igra u nedelju protiv Sevilje u okviru dvomeča za trofej Superkupa Španije.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSerija ASampdorijaPrimeraLuis MurijelLionel MesiItalijaEvropađoan gamper

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara