""
""

I onda je frajer tako bocnuo... (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.06.17. | 10:52

...da su ga decenijama kasnije kopirali najveći majstori fudbalske igre...

Mesto događanja – Beograd, stadion Crvene zvezde. Posle prokockanog vođstva Čehoslovačke od 2:0 i tradicionalnog vraćanja Nemaca u život, finale EURA otišlo je u produžetke, a zatim i u penal seriju.

Izabrane vesti

Ti penali ući će u anale zbog jednog čoveka i načina izvođenja udarca sa 11 metara, do tada neviđenog – Antonjin Panenka, brkati frajer sa praške kaldrme, u petoj seriji, i sve posle promašaja Ulija Henesa (zamalo da je digne do polupraznog severa), bocnuo je tako loptu preko utonule nemačke hobotnice zvane Sep Majer da je ova putovala “čitavu večnost”. Tako je valjda to izgledalo Čehoslovacima. A kada je konačno liznula donji deo mreže beše to “francuski poljubac”. Seks bez seksa. Svakako, ekstaza.

Posle je taj stari faker pričao kako je sa velikim prijateljem, golmanom Zdenjekom Hruškom, dok su igrali zajedno u Bohemijansu, pucao penale u pivo i uvek gubio. Morao je da izmisli nešto novo i – to je to. Rešio čovek posle da primeni zezanciju sa treninga u finalu Evropskog prvenstva.
“Jeste, tako je bilo. Samo, onda sam odjednom počeo da se gojim. Mnogo piva, mnogo piva sam mu uzimao”... Opširnije OVDE.


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbaldogodilo se na današnji dan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara