"Maraš i golman Filipović"
"Maraš i golman Filipović"

Igrači Rada: Everton napadao Maraša, Rodića i Ljubinkovića! Osuđujemo rasizam

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.02.17. | 15:40

„Stavljeni smo na stub srama“, poručuju Građevinari

Maraš i golman FilipovićDobrog fudbala nije bilo. Lošeg ponašanja jeste. Ko je kriv raščivijaće disciplinski organui Fudbalskog saveza Srbije, a dok oni ne prikupe dokaze i odrežu kazne smenjivaće se utisci sa prolećne premijere na Banjici, gde se posle pobede Partizana nad Radom (1:0), najmanje priča o igri.

U centru pažnje su incidenti po završetku susreta, kad se u centru pažnje našao Everton Luiz. Posle Građevinara, te rukovodstva Partizana, saopštenjem za javnost oglasili su se i fudbaleri ekipe Nebojše Petrovića, koji tvrde da ih je brazilski vezista provocirao za vreme duela.
„Mi, igrači Rada smo odlučili da se oglasimo zajedničkim saopštenjem, posle neviđene medijske hajke koja se povela protiv nas posle utakmice protiv Partizana. Verujemo da su neki pojedinci vređali Evertona na rasnoj osnovi, tokom utakmice nismo čuli vređanja, saznali smo za njih posle završetka meča. Izražavamo žaljenje zbog toga i osuđujemo takav postupak. Želimo da istaknemo da je naša reakcija usledila kao odgovor na pomenute provokacije Evertona Luiza, kao i na njegov neprimeren i nesportski gest, kad je došao do tribine sa navijačima Rada.

Izabrane vesti

Tomislav Pajović i Nemanja MihajlovićPošto smo poslednjih 24 časa bukvalno stavljeni na stub srama i pretrpeli smo neviđenu osudu, dužni smo da se na ovaj način obratimo javnosti. U saopštenju Rada, pomenut je naš saigrač Nikola Drinčić, ovim putem ističemo da su i igrači Nikola Maraš, Zoran Ljubinković i Vladimir Rodić takođe bili na meti provokacija Evertona Luiza. Čak je došlo i do nedozvoljenog fizičkog kontakta između Evertona i Rodića kad je igrač Partizana našeg saigrača odgurnuo rukom po licu, na šta naš saigrač nije uzvratio. Pri tom ni njemu niti bilo kom drugom igraču Partizana nisu upućene nikakve uvrede, na rasnoj niti na bilo kojoj drugoj osnovi od strane naših igrača.

--->>> Partizan: Akt mržnje prema Srbima, ali da ostanemo prijatelji
--->>>Oglasio se Everton: Napadali me, umesto da me štite
--->>> Velika frka na Banjici: Everton u klinču sa navijačima Rada! (VIDEO)
--->>> Crno-beli protiv rasizma: Narode, i Everton je čovek! Nije to zaslužio (VIDEO)
--->>> Nikolić o slučaju Everton: Moraju da se znaju uzroci i posledice... Sve je jasno
--->>> Transparent na Banjici i odgovor Đurđevića: Ne znam kako promaših ono (VIDEO)

Osuđujemo rasizam i bilo koji oblik mržnje na fudbalskim stadionima, a na ovakav način smo morali da se obratimo javnosti, jer je izveštavanje medija u najmanju ruku nekorektno prema igračima Rada i u cilju da predstavimo sve činjenice ovog nemilog događaja“, piše u saopštenju fudbalera Rada.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Vladimir RodićSuperligaSrbijaRadFK PartizanNikola MarašMarko LjubinkovićEverton Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara