"Dino Endlovu"
"Dino Endlovu"

Iliev otišao po napadača u Larnaku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.16. | 15:27

Misija Partizana, zasad, nije dala rezultate, ali pregovori se nastavljaju

Dino Endlovu

(Od specijalng izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Izabrane vesti

Čim se posao oko transfera Sejdube Sume iz Slovana primakao kraju, Ivica Iliev je krenuo u realizaciju još jednog. Sportski direktor Partizana rešio je da dovede ne samo ofanzivnog veznog, već i napadača, a načinio je prvi konkretan korak u toj misiji. Zasad, neuspešan.

Iliev je u četvrtak poslepodne otputovao iz Nikozije u Larnaku, u kojoj je započeo pregovore vezane za dolazak Dina Endlovua, 26-godišnjeg špica Anortozisa iz Famaguste, koji se nalazi u vrhu tabele šampionata Kipra. Južnoafrikanca je sportski sektor Parnog valjka, u kome su Iliev i trener Ivan Tomić, označio potencijalnom zamenom za Valerija Božinova i(li) Abubakara Oumarua, za slučaj da ova dvojica nastave karijeru u Kini, ali...

Sastanak uprličen u Larnaki, kome je u ime Partizana prisustvovao Iliev, a Endlovua zastupao njegov menadžer, završio se bez dogovora, usled saznanja da Anortozis za napadača iz Južne Afrike zahteva nekoliko stotina hiljada evra na ime obeštećenja, a Partizan to u ovom trenutku nije spreman da plati. Pominje se i da je snažni špic pre nekoliko dana produžio ugovor koji mu je isticao u junu, što svakako otežava realizaciju transfera.

S druge strane, Ivica Iliev se ove zime pokazao kao vešt pregovarač, u slučajevima Evertona Luiza i Sejdube Sume, čiji su klubovi u početku tražili visoke cifre na ime obeštećemnja, a onda ih doveo za znatno manje, tako da šanse za dogovor postoje. Pogotovo zbog činjenie da ekspedicija Partizana ostaje na Kipru do sledećeg četvrtka, pa će biti prilike za još neki sastanak sa Endlovuom, menadžerom i njegovim klubom.

Dino Endlovu je ove sezone na 21 utakmici u prvenstvu postigao 12 golova, od toga šest iz jedanaesteraca, a pre Anortozisa je igrao za Mamelodi, Blufomntajn Seltik, Supersport junajted i Mbombelu iz rodne mu Južne Afrike, dok je u Izraelu igrao za Bnej Jehudu i Makabi iz Haife.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016TransferiSrbijaFK PartizanDino Endlovu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara