"Aric Aduriz"
"Aric Aduriz"

Ima li ko da plati 40.000.000 za čika Arica?

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.12.16. | 18:14

Ako ne, za Baske je to skroz OK

Aric AdurizVreme je godine kad mediji vole da se pozabave time koji bi igrači mogli da bez obeštećenja promene sredinu. U moru takvih, većinom vrlo spornog kvaliteta, imena poput onog Arica Aduriza izazivaju veliku pažnju. Ali Atletik Bilbao nije klub koji voli da svoje legende prepušta drugima. Iskusni golgeter produžio je ugovor sa baskijskim klubom do leta 2018. godine.

Nema tu ničeg posebno čudnog, momak koji će u februaru proslaviti 36. rođendan za Atletik je odigrao 297 utakmica, postigao 133 golova i normalno je da ga na Sam Mamesu obožavaju. Aduriz stari kao vino. On je najstariji debitant u istoriji španske reprezentacije, najstariji fudbaler koji je osvojio nagradu za najboljeg strelca Lige Evrope.

Izabrane vesti

I on po slovu novog ugovora košta 40.000.000 evra! Toliku je klauzulu Atletik zacepio. Nije da bi neko dao i duplo manju sumu za fudbalera u tim godinama. Ali tek da se zna koliko u Bilbau cene Arica Aduriza.

Kako i ne bi? Otkako se 2012. vratio u klub svake sezone je sve efikasniji, pa je 3. novembra protiv Genka postigao i pet komada na jednoj utakmici.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraEvropaAtletik BilbaoAric Aduriz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara