"Lamin Dijara i Đorđe Lazić slave pobedonosni gol u Kruševcu 25. maja 2008."
"Lamin Dijara i Đorđe Lazić slave pobedonosni gol u Kruševcu 25. maja 2008."

Ima li Partizan strelca kao što je Dijara? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.04.14. | 10:19

Na stadionu Mladost crno-belima su uglavnom stranci donosili radost, posebno Senegalac

Lamin Dijara i Đorđe Lazić slave pobedonosni gol u Kruševcu 25. maja 2008.Utakmica sezone prema oceni Marka Nikolića ili samo usputna stanica u nastavku jurnjave za Crvenom zvezdom? Šef struke Partizana upozorava da je gostovanje Napretku najvažnija i najteža utakmica za crno-bele, Grobare zabrinjava i jesenji kiks protiv istog rivala u Beogradu (1:1), ali statistika nagoveštava da bi Parni valjak trebalo neokrznut da protutnji pod Bagdalom.

Preciznije: otkako se igraju prvenstva Srbije (bez Crne Gore, ranije Jugoslavije), tim iz Humske 1 je tri puta gostovao u Kruševcu i svaki put odneo kući tri boda. Po nepisanom pravilu ti mečevi su se ispostavili ključnim u borbi za titulu, a ono što ih čini posebno zanimljivim je činjenica da se ispod poslednja tri potpisao – Lamin Dijara!

Izabrane vesti

Senegalaski špic je bio pravi streptomicin za Napredak, pošto je na osam međusobnih susreta postigao čak šest golova. Najvažnij upravo u Kruševcu 25. maja 2008. u poslednjem kolu prvenstva pogodak sadašnjeg špica Antalije u 67. minutu označio je da se pehar šampiona posle dve godine odsustva vraća u Humsku 1) Bilo je 1:0 i veliko slavlje za ekipu Slaviše Jokanovića.

Posebno je interesantan podatak da je Dijara pobednika meča sa Napretkom na gostovanju odlučio i 21. aprila 2010. I rezultat je identičan 1:0, a kuriozitet je u činjenici da su tom pobedom crno-beli iskoristili kiks Crvene zvezde protiv Javor,četiri kola pre kraja izbili na čelo tabele i pod vođstvom Aleksandra Stanojevićaodbranili titulu.

U međuvremenu, Partizan je na stadionu Mladost gostovao i 15. novembra 2008. Ponovo je Dijara pogodio, samo su pre njega strelci bili Miloš Bogunović i Almami Moreira (2) za ubedljivih 4:0.

U prvenstvima Srbije Partizan je prvi put je putovoa u Kruševac 12. decebra 2007. kad ga je s klupe predvodio Miroslav Đukić. Slavio je 2:0, golovima Almamija Moreire i Stevana Jovetića.

Od osam poslednjih Partizanovih golova pod Bagdalom čak sedam je delo stranaca, pa se postavlja pitanje ima li aktuelna generacija Partizana šifru za Napredak, pošto na Ismaila Beka Fofanu (Obala Slonovače) crno-beli još ne mogu da se oslone, Petar Grbić je češće naklupi nego na terenu, Vladimir Volkov i Nikola Drinčić su Beograđani koji igraju za reprezentaciju Crne Gore, a Petar Škuletić je samo poreklom iz Nikšića i ne smatra se strancem, jer se izjasnio da je Srbin čiji pasoš ima.

(FOTO: Star sport)

 

 


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNapredak KruševacLamin Dijara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara