""
""

Ima li pilota u crno-belom avionu? Igokea i strašni Vuk produbili Partizanovu agoniju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.15. | 18:35

Tim Petra Božića izgubio još jedan meč - 66:73

Partizan je u potpunom kanalu! Ako je i postojala dilema oko toga do sada, od večeras je više nema. Crno-beli su kao domaćini izgubili u hali Pionir od Igokee sa 66:73 u 17. kolu Jadranske lige i na najbolniji način završili kalendarsku godinu.

Ovo je za ekipu Petra Božića 11. poraz u regionalnom takmičenju i ako ovako nastave, najtrofejnijem srpskom košarkaškom klubu predstoji borba za opstanak u regionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

Posle ovog poraza vreme je da prst na čelo stave i trener i igrači, ali i uprava. Očigledno da kazna po džepu, odnosno odbijanje od plate posle poraza protiv MZT-a nije donelo željeni rezultat. Naprotiv.

Ekipa Partizana večeras apsolutno nije imala nikakav odgovor na sjajnu igru Vuka Radivojevića, a u drugom poluvremenu i Kristofera Bukera.

Osim Džamara Vilsona, crno-beli jednostavno nisu imali raspoloženog košarkaša. Večeras jed podbacio i Kevin Džouns ove sezone ipak najkonstantniji igrač Partizana.

Ponovo je višestruki šampion Srbije i Jadrana potpuno pao u trećoj deonici, kada je delovalo da mu se igra raspala. Kako to vole da kažu pojedini televizijski komentatori, "kola su krenula nizbrdo, a nije bilo nikog da povuče ručnu".

Takođe, svaka utakmica Partizana ove sezone kao da je preslikana, nešto poput čuvenog filma "Dan mrmota". Nekad ti dueli imaju srećan epilog, ali ove sezone, kao što je to bio slučaj i večeras, češće su se završavali porazima.

Jasno je kao dan da Partizan u ovom trenutku jednostavno ne ume na vreme da prelomi utakmicu kada napravi iole osetniju prednost.

I večeras su crno-beli igrali na mahove i u serijama. Činjenica da su u prvom poluvremenu diktirali tempo, ali je Igokea uspevala da ostaje i opstaje u igri čim bi malo "zategla" odbranu.

Vilson je i u ovom duelu pokazao da je prvih par loših mečeva u Partizanu stvorilo pogrešan utisak o njegovim mogućnostima. Američki plejmejker bio je dvocifren (10) već do poluvremena i najzaslužniji je što su crno-beli imali kontrolu u tom periodu.

Sa druge strane, Vuk Radivojević još jednom je pokazao koliko znači Igokei ove sezone. Umeo je bivši plejmejker Crvene zvezde da kazni odbranu Partizana za svaku pogrešnu odluku.

 

PARTIZAN - IGOKEA (22:11, 12:17, 14:22, 15:17)

Hala Pionir

Gledalaca: 2.500

Sudije: Sašo Pukl, Damir Javor i Alfred Jovović

PARTIZAN: Cvetković 2, Aranitović 2, Džouns 8, Murić 5, Marinković 2, Vitkovac 4, Đumić, Magdevski, Milutinović 6, Vrabac 5, Vilson 20, Anđušić 9.

IGOKEA: Pašajlić, Krstić 10, Ćapin 8, Pešaković 2, Kesar 5, Mikulić, Buker 12, Milošević 3, Radenović 7, Radivojević 26, Talić. 

Piše: Marko Protić

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

Vuk RadivojevićSrbijaPetar BožićFK PartizanJadranska ligaIgokeaEvropaDžamar VilsonČedomir Vitkovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara