Imamo novi hit Premijer lige! Ovaj Votford je potukao i Totenhem

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.09.18. | 18:55

Prerano je za bilo kakve najave, ali mnogima su se vratila sećanja na ne tako davnu istoriju…

Možda neće izrežirati epsku sezonu poput one Lesterove, možda neće biti ni među četiri kada se bude spustila zavesa, ali niko ne može da zabrani iskrenim fudbalskim poklonicima da se dive fudbalskoj majstoriji u režiji Havija Grasije i njegovog Votforda!

Ko je pre otvaranja Premijer lige mogao da kaže da će mali klub sa jugoistoka Engleske posle četiri kola imati maksimalni učinak i Totenhem na listi nadigranih takmaca?! Verovatno bi na prstima mogli da se prebroje oni s tako optimističnim stavom, ali Havi Grasija i njegova kaznena ekspedicije iz Hertfordšajera posle četiri kola stoji rame uz rame sa Liverpulom i Čelsijem kao timovima s maksimalnim učinkom! Votford je na svom Vikaridž Roudu preslišao i nervozni Totenhem rezultatom 2:1 (0:0), kome je nedostajala hladnokrvnost iz ranga utakmice protiv Mančester junajteda prošle sedmice, što su popularni Stršljenovi surovo kaznili i napravili jednu od najvećih senzacija dosad. 

Izabrane vesti

Imaće razloga Mauricio Poketino i njegovi puleni da budu nezadovoljni, ako ne i besni zbog šanse koju su propustili danas. Umesto da su izgradili igru na talasu gola koji je poklonio Abdulaj Dukure početkom drugog poluvremena, Totenhem je napadao, opsedao gol Bena Fostera, ali na kraju je realnost gostiju iz Londona bila surova - morali su da se pomire s porazom i to posle rezultatskog zaokreta u vremenskom rasponu od sedam minuta! 

Posle tesne borbe u uvodnom delu utakmice, sam uvod u drugo poluvreme doneo je veliko uzbuđenje i gol kojem je kumovao nesrećni Dukure. Nesrećni jer je potpuno nenamerno sproveo loptu do mreže svog gola posle ubačaja Lukasa Moure s desne strane i velike gužve koja je prethodila celoj akciji. Istina, mogao je Dukure mnogo bolje da reaguje, možda je Foster mogao da bude pribraniji, ali je Totenhem iz pomalo konfuzne situacije profitirao.

Radost gostiju nije dugo trajala. Štaviše. Umesto da ostatak utakmice bude rutina za najuigraniji sastav Premijer lige, Totenhemove fudbalere ponovo su udarile „dečije bolesti“ zbog kojih su na kraju morali pognute glave da napuste Vikaridž Roud.

Veliki preokret najavio je Troj Dini u 69. minutu posle dodavanja prekaljenog Holebasa, koji je spremio akciju i kod gola Krega Ketkarta, kada je kompletna odbrana gostiju ozbiljno zakazala! To je Ketkart kaznio brutalno – udarcem glavom na koji je Mihael Vorm ostao ukopan u mestu. Lopta je preskočila Davinsona Sančeza, a prevarila Tobija Alderveirelda, pa je heroj Votforda bez većih problema zakucao loptu u gol!

Votford je upisao četiri uzastopne pobede na startu sezone po prvi put u klupskoj istoriji! A Holebas je dokazao da mu vreme ne može ništa, pošto je ove sezone već bio umešan u pet golova svog kluba (jedan pogodak, četiri asistencije) – više nego bilo koji drugi igrač u Premijer ligi!

Videćemo koliko može ovaj Votford...

ENGLESKA 1 - 4. kolo

Subota
Lester - Liverpul 1:2 (0:2)
/Gezal 63 - Mane 10, Firmino 45/

Brajton - Fulam 2:2 (0:1)
/Mari 67, 84pen - Širle 43, Mitrović 62/

Čelsi - Bornmut 2:0 (0:0)
/Pedro 72, Azar 85/

Everton - Hadersfild 1:1 (1:1)
/Kalvert  Levin 37 - Biling 34/

Kristal Palas - Sautempton 0:2 (0:0)
/Ings 47, Hojbjerg 90+2/

Vest Hem - Vulverhempton 0:1 (0:0)
/Traore 90+3/

Mančester Siti - Njukasl 2:1 (1:1)
/Sterling 8, Voker 52 - Jedlin 30/

Nedelja
Kardif - Arsenal 2:3 (1:1)
/Kamarasa 45+2, Vord 70 - Mustafi 11, Obamejan 62, Lakazet 81/

Barnli - Mančester Junajted 0:2 (0:2)
/Lukaku 27, 44/

Votford - Totenhem 2:1 (0:0)
/Dini 69, Ketkart 76 - Dukure 53 autogol/

Foto: Action Images


tagovi

Troj DiniAbdulaj DukureKreg Ketkart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara