""
""

Inter poklekao pred torinskom silom: Novi brazilski fenomen potpisuje za Juventus! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.05.16. | 12:12

Stara dama se surovo ophodi prema konkurenciji u italijanskom fudbalu

Torinska sila vlada italijanskim fudbalom. Pored pet uzastopnih titula prvaka Serije A, Stara dama je uspostavila i apsolutnu dominaciju van terena. Mnogi igrači koji dolaze sa strane i pregovaraju sa nekim drugim timovima odmah menjaju smer ako se u igru uključi Juventus. Takav je slučaj i sa novim brazilskim vunderkindom Gabrujelom Žesusom, koji je proteklih dana bio na meti Intera, ali se potom bez problema dogovorio sa Bjankonerima.

Izabrane vesti

Šanse nije imao ni Mančester junajted, takođe zainteresovan za angažovanje mladog 19-godišnjeg napadača Palmeirasa. Strašni dribler je zbog načina na koji igra i vara protivnike već dobio nadimak Fenomeno, po uzoru na legendarnog Ronalda, pa ostaje da svoj kvalitet naredne sezone potvrdi i u italijanskom fudbalu.

Prošle sezone je odigrao 20 utakmica u brazilskom šampionatu i postigao četiri gola, ali se od njega očekuje da tek doživi pravu igračku eksploziju. Prošle godine tamošnja fudbalska federacija ga je proglasila najvećim otkrovenjem brazilskog fudbala.

Žesus je nastupao za reprezentativne selekcije Selesaa do 20 i 23 godine, gde je na svakom koraku pokazivao razliku u kvalitetu u odnosu na vršnjake. Sada je došao trenutak da se okuša i na velikoj sceni, a bolje sredine za razvoj od one u Torinu neće moći da pronađe.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AJuventusItalijaGabrijel ŽesusEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara