"Radost Drisa Mertensa"
"Radost Drisa Mertensa"

Inter poklekao u goleadi na San Paulu, Napolitanci ne daju Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.12.13. | 22:35

Napoli slavio sa 4:2 i sačuvao sigurno treće mesto na tabeli Serije A

Radost Drisa MertensaNapolitanci znaju kako protiv velikana iz Milana. Rosoneri su pali pred domaćom publikom, a Inter nije izdržao u Napulju. U jednom od dva derbija 16. kola Serije Napoli je slavio 4:2 (3:2) i glasno poručio da ne odustaje od novog učešća u Ligi šampiona, pa ni titule prvaka Italije o kojoj na jugu Italije sanjaju još od 1990. godine i ere Dijega Armanda Maradone.

Rezultat kao posledica lošeg ulaska u meč gostiju sa severa Italije, koji su prvi put kapitulirali već u devetom minutu, dva puta uspevali da se vrate u meč, ali su platili ceh jurnjave za zaostatkom što je domaćima dozvolilo da strpljivo čekaju šansu iz ubitačnih kontri kakve ih krase cele sezone.

Izabrane vesti

Računajući i večerašnji susret već sedam su na taj način postrigli Napolitanci što ih čini ubedljivo najopasnijim timom u ligi kada im se ostavi prostor.

Prvi gol je, doduše, bio delo Gonzala Iguaina, koji je bio na pravom mestu u pravo vreme, uhvatio dobar volej i doneo Napolitancima inicijalnu prednost osmim ligaškim golom na Čizmi.  

Međutim, to je bio samo uvod u erupciju u finišu prvog poluvremena.

Inter, naime, ove sezone nije tim koji se tako lako predaje, pa je Esteban Kambijaso, posle lukavog poteza Rodriga Palasija, koji je loptu propustio zemljaku iz Argentine, vratio goste u život.


Napoli je uzvratio preko Drisa Mertensa, koji je krunisao brzu akciju svog tima i sa ivice kaznenog prostora neodbranjivo tukao iza leđa Samira Handanovića, da bi Blerim Džemaili, asistent kod drugog gola Napolija, potom i sam pronašao put do mreže za 3:1.


Tvrdoglavi Neroazuri odgovorili su preko Juta Nagatoma, najefikasnijeg defanzivca Serije A, koji je četvrtim golom u sezoni još jednom oživeo nade Intera da će makar do boda u paklu južne Italije. Već tada je bilo jasno – najefikasniji ligaški okršaj večerašnjih rivala u poslednje tri decenije. Februara 1980. godine Inter je u Napulju slavio sa 4:3.


Ovaj put nije bio te sreće, iako je drugo poluvreme proteklo u viktoriji pred golom Rafaela. Uzalud trud Neroazura, koji  su napadali čak i kada je nesmotreni Riki Alvarez u 71. minutu čini se nenamerno igrao rukom i zbog drugog žutog kartona morao da napusti igru.

Brojčanu prednost Napolija krunisao je Hoze Kaljehon, koji je izmakao pažnju Rolanda i pečatirao ostanak bodova na San Paulu, da bi Goran Pandev u samom finišu propustio idealnu priliku da Inter iz Napulja isprati petardom.

Samir Handanović odbranio je udarac Makedonca sa bele tačke, ali nije mogao da spreči tek drugi poraz Intera u sezoni.


Napoli sada ima 35 bodova, dva manje od drugoplasirane Rome, koja će sutra odmeriti snage sa Milanom. Vodeći Juventus već je na koti od 43, s obzirom da je ranije večeras savladao i Sasuolo sa 4:0 i postao prvi italijanski tim koji je nanizao čak osam uzastopnih pobeda bez primljenog gola!

Svi ostali daleko su iza. Ukljujučujući tu i Inter.

SERIJA A – 16. kolo:

Kjevo – Sampdorija 0:1 (0:1)
/Eder 16/

Fiorentina – Bolonja 3:0 (2:0)
/Iličić 13, Valero 29, Rosi 64/

Đenova – Atalanta 1:1 (0:0)
/Bertolaći 72 – De Luka 90+5/

Lacio – Livorno 2:0 (2:0)
/Klose 19, 29/

Parma - Kaljari 0:0

Udineze – Torino 0:2 (0:0)
/Farnerud 48, Imobile 75/

Juventus – Sasuolo 4:0 (3:0)
/Tevez 15, 45, 68, Peluzo 28/

Napoli – Inter 4:2 (3:2)
/Iguain 9, Mertens 39, Džemaili 41, Kaljehon 81 – Kambijaso 35, Nagatomo 45+2/

Ponedeljak:
20.45: Milan – Roma

Subota:
Katanija – Verona 0:0

(FOTO: Action images)


tagovi

Blerim DžemailiDris MertensEsteban KambijasoEvropaGonzalo IguainHoze KaljehonInterItalijaJuto NagatomoNapoliRiki AlvarezSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara