""
""

Inter traži trenera: Ludak, “preletač“ i Romin promašaj na spisku kandidata

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.16. | 17:53

Nema mnogo vremena za čelnike Intera, jer Nerazure očekuje u četvrtak bitan duel sa Sautemptonom u trećem kolu Lige Evrope u kojem je pobeda neophodna kako bi ekipa sačuvala šanse da prezimi u tom takmičenju

Franku de Buru su, po svemu sudeći, odbrojani dani na klupi Intera koji i ove sezone posustaje već u prvom delu, a navijači traže odgovonost. Cenu će, očekivano, da plati onaj ko vodi ekipu, odnosno trener. Kap koja je prelila čašu je poraz na domaćem terenu protiv Kaljarija (1:2) u Seriji A.

Izabrane vesti

I već su italijanski mediji krenuli sa licitaranjem imena ko bi mogao da nasledi holandskog stručnjaka. Tako je Rai Sport objavio da je uprava Intera već napravila uži spisak potencijalnih naslednika, a na njemu se nalaze Brazilac Leonardo, Argentinac Marselo Bijelsa i Francuz Rudi Garsija.

Sva trojica su trenutno bez angažmana, a mediji navode da je trenutno Leonardo najbliži povratku u Inter na čijoj klupi je već sedeo od 29. decembra 2010. do 1. jula 2011. godine. Sa Nerazurima je osvojio Kup Italije te sezone.

Pre toga, ovaj bivši brazilski reprezentativac vodio je i gradskog rivala Milan u sezoni 2009/10. Po odlasku iz Intera, on je neko vreme bio i sportski direktor Pari Sen Žermena, ali je 2013. napustio Svece.

Argentinac Marselo Bijelsa, popularni Ludak, činilo se letos je sve dogovorio sa upravom Lacija, ali je došlo do veleobrta i na kraju nije završio među Nebesko-plavima. Pre toga vodio je Olimpik iz Marselja i Atletik Bilbao sa kojim je došao do finala Lige Evrope.

Treći kandidat, Rudi Garsija, imao je iskustvo rada u Italiji jer je prethodne dve i po godine radio u Romi. U januaru je zbog nezadovoljavajućih rezultata dobio otkaz. Od njega se očekivali da, sa iskustvom koje je imao u Lilu osvojivši duplu krunu, ozbiljno napadne tron i sruši dominaciju Juventusa. To se nije desilo i rastanak je bio neminovan.

Nema mnogo vremena za čelnike Intera, jer Nerazure očekuje u četvrtak bitan duel sa Sautemptonom u trećem kolu Lige Evrope u kojem je pobeda neophodna kako bi ekipa sačuvala šanse da prezimi u tom takmičenju.  

(FOTO: Action Images)


tagovi

InterItalijaleonardoMarselo BijelsaRudi GarsijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara