""
""

Interova prva pojačanja stižu iz Francuske! Jedan Brazilac rešen, za drugog počeli pregovori

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.17. | 18:36

Nerazuri na pragu ostvarenja dugogodišnje želje

Dok gradski rival Milan potpisuje pojačanje jedno za drugim, a Juventus popunjava već dovoljno moćan tim, Inter je u prethodnim nedeljama imao mnogo lutanja, želja i razgovora, ali nije sklopio nije konkretan dogovor.

Izabrane vesti

Poslednje informacije sa Apenina kažiu da je i Inter „odblokirao“ letnji šoping. Prvo pojačanje će biti Nicin levi bek Dalbert. On će na poziciju koji su prethodne sezone neuspešno popunjavali Santon, Nagatomo, Ansaldi...

Inter je danas dogovorio transfer sa Nicom. Prva ponuda od 6.000.000 evra je odbijena, potom i druga i na kraju je Inter pristao da palti 12.000.000 evra za Dalberta koliko je Nica tražila na početku. Igrač je pristao na petogodišnji ugovor i platu od 1.000.000 evra po sezoni. 

Ali to nije sve... Na pomolu je transfer još jednog Brazilca iz Francuske. Daleko zvučnijeg imena! U Milanu su u toku pregovori Interovih čelnika sa sportskim direktorom Pari Sen Žermena, Anterom Enrikeom, a tema je Lukas Moura.

Inter želi Brazilca iz Pariza kao veliko pojačanje za narednu sezonu. On je njihova tiha patnja već godinama, još otkako se kao vunderkind pojavio u Sao Paulu. Tada je Leonardo hteo da ga dovede, a bivši sportski direktor Marko Branka nekoliko puta putovao u Brazil i pokušavao da završi transfer. Nije uspeo jer je PSŽ bio finansijski moćniji i doveo je Mouru za 45.000.000 evra. Interesantno, Leonardo je posle Intera prešao u PSŽ i insistirao na tadašnjem Mourinom transferu.

Međutim, mladi Brazilac nikada do kraja nije iskazao svoj puni potencijal na Parku prinčeva, a sa dolascima Di Marije i Drakslera je pao u drugi plan. PSŽ želi da ga proda i traži 40.000.000 evra, ali je moguće i da snizi cenu. Pregovori su u toku, zeleno svetlo za dovođenje dao i trener Spaleti, a igrač jedva čeka da ode iz pariza negde gde će mu više verovati. 

Možda Moura bude bio uključen u priču oko transfera Ivana Perišića kojeg PSŽ želi, a Hrvat u ovom trenutku vredi više od Brazilca. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrancuskaInterItalijaLiga 1Lukas MouraNicaPari Sen ŽermenSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara