"Jasmin Hukić"
"Jasmin Hukić"

Isključenje Vujoševića ugasilo Valjak: Pobesneli Armsted slomio Partizan u krcatom Pioniru!

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.10.14. | 21:43

Strateg crno-belih isključen krajem treće deonice, što je detalj koji je prelomio utakmicu - 64:68

Jasmin Hukić

Prošle nedelje Partizan je ostvario prvu pobedu u Solnoku u istoriji međusobnih okršaja, danas je isto to učinila Krka u Beogradu! Dok je Duško Vujošević sedeo na klupi srpskog šampiona, Parni valjak se odlično držao protiv uvek nezgodne slovenačke čete. Ali, njegovo isključenje u samom finišu treće deonice preokrenulo je stvari na terenu, Malkolm Rej Armsted se razgoropadio, ubacio 26 poena i gotovo sam skinuo skalp crno-belima u prepunoj dvorani Pionir - 64:68 (15:17, 16:14, 18:20, 15:17).

Izabrane vesti

Dobio je Partizan u Edi Muriću veliko pojačanje, to je krilni košarkaš pokazao i večeras sa 22 ubačena koša. Ali, ni njegova odlična igra nije bila dovoljna, s obzirom da su gosti iz Novog Mesta imali više napadačkih opcija. Takođe, nekoliko vrlo diskutabilnih sudijskih odluka sigurno su imale svoj uticaj.

Oba tima su prilično ukočeno otvorila meč, sa dosta izgubljenih lopti, promašenih šuteva i napada bez preterano jasne ideje. Ipak, u takvim uslovima bolje su se snašli gosti, koji su glavnu reč na terenu vodili gotovo celo prvo poluvreme. Ekipa Aleksandra Džikića koristila je iksustvo Hukića i Bukera da "zaključa" reket, dok su poeni Armsteda, Rojca, potom i Kaštratija Krki dale konstantu prednost, od četiri do šest poena. 

Dobar deo tereta na svojim leđima u tom prvom delu izneli su i Tepić i Murić, koji je dosta dugo bio jedini raspoložen igrač na parketu, ali ovaj dvojac nije imao pravi odgovor za nešto raznovrsniju igru rivala. 

Tepić i Rojc

Gosti su u drugoj polovini druge četvrtine uhvatili blagi zalet i sa tri vezane trojke zapretili da se rezultatski odlepe, posle rezultata 26:20. Ali, to se nije desilo. Od tog momenta proradila je Partizanova mašina i serijom 11:3, zahvaljujući skokovima i koševima Milutinova, te trojkama Andrića do kraja prvog poluvremena povela sa 31:29, što je bilo prvo vođstvo Partizana na meču. Ipak, na 15-minutni odmor otišlo se kod rezultata 31:31, jer je posle loše procene i greške Bezbradice Hukić sa linije penala zaokružio nerešenu igru dva tima u prvom poluvremenu. 

Tepić i Rojc

Daleko bolje domaćin je otvorio drugo poluvreme i u režiji Đorđa Gagića napravio seriju 9:2 (40:33), da bi Murić i Milutinov do gotovo samog kraja treće deonice držali vođstvo crno-belih. Ipak, prelomni trenutak desio se na minut i 20 sekundi do odlaska na poslednji mali odmor, kada je zbog druge tehničke greške isključen Duško Vujošević. Krka, koja je vođena Armstedom i Hukićem već imala dobar vetar u leđa, dodala je gas i odličnim šuterskim rolama trilinga Rojc - Mulalić - Armsted povela sa 51:49. 

U trenucima kada se lomio rezultat na scenu je stupio izuzetno raspoloženi Armsted, kojeg su prozivke navijača i zvižduci naterali da izvuče ono najbolje iz sebe i praktično sam dobije šampiona Srbije na njegovom terenu. Pokušavali su igrači Partizana šutevima sa distance da slome rivala, ali šutevi Bezbradice, Andrića, Daloa i Marinkovića nisu bili ni dovoljno jaki, ni dovoljno precizni... Time je ekipa iz Novog Mesta imala lakši put do pobede.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Edo MurićJadranska ligaMihailo AndrićFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara