Ispiti zrelosti u jesenjem semestru

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.09.18. | 11:13

Partizan u narednih šest kola igra sa protivnicima iz prošlogodišnjeg plej-ofa

Pokazali smo kakav tim imamo. I kakvog trenera. Možemo da se borimo za titulu. Ništa još nije izgubljeno.

Takve i slične izjave slali su u etar čelnici i fudbaleri Partizana posle odlične igre i remija u 158. večitom derbiju u kome su dobili potvrdu kako mogu ravnopravno da konkurišu za zvanje najboljeg tima u državi. Voljni momenat, zalaganje, borba, a pre svega akcije u susretu sa Crvenom zvezdom predstavljaju model koji bi crno-beli morali da kopiraju ukoliko planiraju da izvrše dodatni protisak na lidera na tabeli, koji posle slavlja u Kruševcu opet ima pet bodova više.

Izabrane vesti

Kredite je Parni valjak ispucao u ranoj fazi šampionata, porazom u Surdulici od Radnika i remijem sa Mladosti u Beogradu, zbog čega je i situaciji da mu je svaki sledeći meč, praktično, finalni ne bi li ostao na pristojnoj udaljenosti illi, možda, sačekao kiks večitog rivala i naredni derbi dočekao u povoljnijoj poziciji. Da bi se to desilo, mora da pobeđuje u nizu. Što će, ako se pogleda raspored u narednih malo više od mesec dana, biti i te kako zahtevan zadatak. Iz prostog razloga što posle crveno-belih slede okršaji sa svih preostalih šest učesnika prošlosezonskog plej-ofa.

Ekipa Zorana Mirkovića će najpre za vikend gostovati Radničkom u Nišu, posle čega sledi duel sa Voždovcem u Humskoj (6. oktobar), a posle pauze zbog obaveza reprezentacije paklen raspored nastavlja se odlskom u Suboticu (20. oktobar), duelom sa Napretkom na Topčiderskom brdu (27. oktobra), gostovanjem Čukaričkom (31. oktobra), da bi se naporan ciklsu završio susretom sa Vojvodinom u Beogradu (4. novembra), čime će ujedno biti okončan prvi krug Superlige.

Kakav je uspon pred Parnim valjkom pokazuje podatak da je prethodne sezone u duelima sa pomenutim ekipama od moguća 54 boda (tri kruga, uključujući i plej-of) skupio tek 29. Protiv Radničkog je osvojio šest od devet, u sudaru sda Voždovcem tri, sa Spartakom sedam, u ogledima sa Napretkom dva, sa Čukaričkim sedam, a Vojvodinom četiri. Nikog od timova koji su bili učesnici plej-ofa sastav tadašnjeg trenera Miroslava Đukića nije uspeo da savlada sva tri puta u sezoni, što je bio glavni uzrok gubitka titule.

Da bi postojala šansa da se ona vrati u Humsku 1, Partizan mora da bude autoritativan i da pobeđuje sve redom. Da ne kuka na sudije, makar one i grešile, ili favorizovanje drugih timova. Da se bavi svojom igrom i, na primer, realizacijom. Jer, ukoliko bude čvrst u odbrani, kreativan u polju, a efikasan u napadu, zar postoji ijedan tim od pobrojanih može da mu se odupre?

Drugo je pitanje da li je sadašnji kadar sposoban da pobeđuje u nizu. Prethodni put šest uzastopnih prvenstvenih pobeda zabeležio je od 15. oktobra do 19. novembra 2017. U sličnom periodu u kome ga očekuju i najvažniji ispiti u ovom jesenjem semestru. Posle njega mogu da se dele ocene i izvode zaključci o kvalitetu ekipe, da se na delu vidi da li je kvalitetna partija u derbiju bila incident ili može da postane pravilo.

FOTO: Star sport


tagovi

Zoran Mirkovićraspored

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara