""
""

Istoriju pišu - ruski milioni! Lokomotiva je treći tim Evrope, Dilejni i Brohof nokautirali Laboral Kuću

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.05.16. | 18:59

Lokosi su završili evropsku priču na vrlo lep način

Lokomotiva je treći tim Evrope! U svojoj poslednjoj evroligaškoj utakmici u bliskoj budućnosti ekipa Jorgosa Barcokasa uspela je da nokautira Laboral Kuću i trijumfom rezultatom 85:75 dođe do pozicije iza Fenerbahčea i CSKA, čiji se finalni okršaj očekuje u 20 časova. 

Izabrane vesti

Uprkos tome što su igrali bez povređenog Entonija Rendolfa košarkaši Lokomotive su furioznom odbranom u drugom poluvremenu stigli do istorijskog evropskog rezultata. Posle izbalansiranih 20 minuta u prvom poluvremenu Lokosi su mnogo bolje otvorili drugi deo utakmice i napravili ključnu razliku koja je odlučila pitanje pobednika. Lokomotiva je u poslednji kvartal ušla sa rezultatom 61:53, a serijom 8:0 stigla i do velikih 16 poena prednosti (69:53), posle čega više nije bilo povratka za Špance.

Ruski tim je do pobede vodio Malkolm Dilejni sa 21 poenom, i po pet skokova i asistencija, dok je Rajan Brohof preuzeo Rendolfovu ulogu i sa 21 poenom zakucao rivala. Andrej Zubkov je dodao 11 poena, dok su Singlton, Klaver i Džening ubacili po 10 koševa.

Kod tima iz Vitorije jedini raspoloženi igrač bio je Darijus Adams sa 25 poena (6/12 za tri), te po šest uhvaćenih lopti i završnih dodavanja. Davis Bertans bio je jedini uz Adamsa sa dvocifrenim brojkama, a imao je 13 poena, dok su Majk Džejms (2p) i Janis Burusis (5p) skroz podbacili.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Rajan BrohofMalkolm DilejniFajnal for EvroligeEvroligaEntoni RendolfDavis BertansDarijus AdamsBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara