"Uplakani Sokratis pored Sahina, Obamejana i golmana Birkija"
"Uplakani Sokratis pored Sahina, Obamejana i golmana Birkija"

Izjave iz Dortmunda koje lede krv u žilama: Osećamo se kao životinje, a ne ljudi! Niko nije hteo da igra, ovo nije normalno

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.17. | 10:09

Gnevni fudbaleri Borusije, čini se - opravdano

Uplakani Sokratis pored Sahina, Obamejana i golmana BirkijaKakav crni fudbal kad oko glava lete bombe!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda preživeli su pravu strahotu u utorak veče. Po dva osnova. Prvo: napadnut je klupski autobus, a u eksploziji stakla na prozoru povređen njihov saigrač Marka Bartra. Drugo: naređeno im je da moraju da igraju utakmicu sa Monakom nepuna 24 sata pošto su im životi bili ugroženi.

Izabrane vesti

A kad je tako, onda nema ni sporta, ni fudbala, pa malo ko šta može i da zameri Milionerima, iako su prvi četvrtfinalni meč Lige šampiona izgubili 2:3. Da su se oni pitali, ne bi ni izašli na teren, ali kako tvrdi tener Tomas Tuhel - a potvrđuju i sami prvotimci - UEFA je bez konsultacija sa klubovima odlučila da se duel igra već u sredu, što je izazvalo gnev na Vestfalenu.
„Prvo i prvo, srećan sam što sam živ! U utorak sam preživeo najteži dan u životu. Nadam se da niko nikada neće doživeti ono što sam ja pre dve večeri. Posle onoga što se dogodilo nisam imao nikakvog prostora u mislima da se posvetim utakmici. Razgovaraćemo sa predsednikom i trenerom, ali je problem u tome što nemamo nikakvo rešenje. Zaista se osećam kao životinja, a ne kao ljudsko biće. Ko nije preživeo ono u utorak ne može da razume kako smo se mi osećali“, pun gorčine je Sokratis Papastatopulos, zamenik kapitena Borusije.

Grčki štoper jeste pružio lošu partiju, ali za nju i te kako ima opravdanje. I ne samo on...
UEFA mora da razume da mi nismo životinje. Ljudi smo, imamo porodice, decu, kuće... Nikako nismo životinje. Srećan sam što su svi fudbaleri i članovi stručnog štaba živi. Veoma je teško posvetiti se fudbalu posle svega. Mislim da je svima u Dortmundu bilo teško da se pojave na poslu u sredu. Nadam se da se ono što se desilo nama nikad neće desiti nikome. Verujem da je to bio poslednji put“, dodao je Sokratis, koga su fotoreporteri i TV kamermani uhvatili kako uplakan stoji pred Žutm zidom po okončanju susreta sa Monakom.

Matijas Ginter pozdravlja fudbalere MonakaJuče se Nemačkom pronela vest da su se igrači Borusije saglasili sa navodnim predlogom UEFA da se utakmica samo dan posle napada na njihov autobus, ali iz izjava samih igrača jasno je da nikakvih konsultacija sa organizatorom takmičenja nije bilo, već je iz Niona stigla naredba: „mora da se igra“.
„Drago nam je što smo živi i što nesmetano možemo da se vratimo kućama. Posle napada smo pričali sa odgovornim licima i raspitivali se da li postoji mogućnost da se nešto promeni, jer niko od nas nije želeo da igra u sredu. Nadam se da svi razumeju zašto. Pokušali smo da radimo stvari kao na svakoj drugoj utakmici, ali niko od nas nije mogao da se posveti fudbalu. Još na početku utakmice smo osetili da to neće biti normalan duel za nas“, emotivno je govorio drugi štoper Matijas Ginter.

Šmelcer, Birki i VajglKapiten Marsel Šmelcer, takođe, smatra da je Borusija izigrana i da su moćnici Evropske kuće fudbala povukli potez protiv - fudbala! I protiv razuma.
Odlučeno je da moramo da igramo u sredu. Želeli smo, baš smo želeli, da su odredili bilo koji drugi datum za novu utakmicu. Iako shvatamo značaj takmičenja kakvo je Liga šampiona, ne sme se zaboraviti da smo, ipak, pre svega, samo ljudu. Nije normalno to što nam se desilo. Niti kao normalno može da se tretira. Ne možete tek tako da nastavite svakodnevni život“, rekao je Šmelcer.

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaLiga šampionaMarsel ŠmelcerMatijas GinterNemackaSokratis Papastatopulos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara