""
""

Izvuče se Cedevita, a bila je „gotova“! Olimpija bacila Partizanovo drugo mesto niz vodu

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.17. | 21:06

Zagrepčani bili na ivici poraza u Ljubljani protiv Olimpije, ali su se nekako dokopali pobede posle produžetka - 94:92

Kockala se Cedevita na gostovanju Union Olimpiji, ali uspela da se izvuče iako je Olimpija vodila i sa 14 poena razlike u trećoj četvrtini. I imala prednost u završnici meča. Sokići su ipak slavili s 94:92 posle produžetka i tako sačuvali drugo mesto u ABA ligi.

Izabrane vesti

Strašna utakmica. Prepuna preokreta i grešaka Bila je Olimpija blizu velikog skalpa, ali su Zagrepčani preko Tomasa i Babića (18 poena) i posle mnogo grešaka domaćina, pre svega Jankovića (20 poena) Džefersona u završnici , došli do preokreta i tako zadržali korak s Partizanom.

Sada obe ekipe imaju po 19 pobeda, ali Cedevita ima prednost u međusobnom duelu. U poslednjem kolu Cedevita dočekuje FMP, dok Partizan ide u goste Igokei. Crno-beli mogu da budu drugi samo ako pobede, a da Cedevita bude poražena u poslednjem kolu.

U Tivoliju se igralo na nož do poslednje sekunde. Džeferson je bio sjajan u poslednjoj deonici, briljirao je u šutu za tri i iz prodora, Janković isto bio odličan, ali je promašio previše slobodnih bacanja (12 vezanih, ukupno 2 od 15 - 13%!) i to je koštalo Olimpiju pobede. Kao i amatersko izvođenje lopte ispod koša u završnici četvrtog kvartala.

Bilan je poentirao na tri sekunde do kraja i doneo Cedeviti produžetak, pošto Džeferson nije uspeo da realizuje poslednji napad. A tamo Zagrepčani nisu ispustili priliku da dođu do velike pobede i zadrže drugo mesto u svojim rukama. 

Olimpija je mogla tako mnogo da pomogne Partizanu da je dobila. Ali se Cedevita izvukla!

ABA LIGA, 25. KOLO

Subota:

Mornar - Igokea 83:76
/Voler 15 - Šibalić 18/

Cibona - Mega Leks 88:100
/Šakić 18 - Zagorac 22/

Nedelja:

Partizan - Krka 94:80
/Pot 16 - Luković 17/

Olimpija - Cedevita 92:94

21.00: FMP - Crvena zvezda

Ponedeljak:

18.00: Budućnost - MZT
21.00: Karpoš Sokoli - Zadar


tagovi

SlovenijaFK PartizanNikola JankovićJadranska ligaHrvatskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara