""
""

Jagodina, Novi Pazar i Čukarički digli glas: Liga mora da se završi!

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.05.14. | 13:31

"Situacija jeste takva da ne znam koliko bi sad trebalo uopšte da razmišljamo o prvenstvu, ali mislim da bi, zbog regularnosti i fer-pleja bilo najpoštenije da se odigraju preostala dva kola", smatra trener Čuke Vladan Milojević

Iako je fudbal, kao i generalno sport, poslednjih dana potpuno pao u drugi plan posle nezapamćenog haosa koje su donele poplave u Srbiji, činjenica je da još uvek nisu odigrana poslednja dva kola i da je veliko pitanje kada će se uopšte ona odigrati.

Bilo je raznih priča i spekulacija o tome kakav nas finiš čeka – od toga da bi se o osvajaču titule i imenima ekipa koja će ispasti iz lige moglo većati za okruglim stolom, preko predloga kragujevačkog Radničkog da se liga prekine.

Izabrane vesti

Međutim, ovakav scenario ne dopada se brojnim superligašima, među kojima su Jagodina, Čukarički i Novi Pazar, piše Sportski žurnal.
"Prvenstvo mora da se završi", ističe predsednik Ćurana Goran Milanović.
"Neće se nastaviti ukoliko vanredna situacija potraje do 30. maja. I tad, shodno propozicijama takmičenja, pristupilo bi se radnjama u takvoj situaciji. Zato, u ovom trenutku, predlog Kragujevčana je neprihvatljiv i neozbiljan", smatra on.

Trener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da ne podržava inicijativu Kragujevčana.
"Situacija jeste takva da ne znam koliko bi sad trebalo uopšte da razmišljamo o prvenstvu, ali mislim da bi, zbog regularnosti i fer-pleja bilo najpoštenije da se odigraju preostala dva kola. Ništa nije rešeno, od prvaka do ispadanja. Ne znam da li tu postoje kalkulacije nekih ljudi, ovo je moj stav".

U Novom Pazaru predlog Radničkog nije naišao na odobravanje.
"Naš stav je da bi trebalo da se nastavi prvenstvo ukoliko, naravno, bude ukinuto vanredno stanje u našoj zemlji. U ovom trenutku predlog Radničkog 1923 nije rešenje, jer bi u slučaju prihvatanja tog predloga takmičenje izgubilo smisao. Loše je što Kragujevčani pokušavaju na ovaj način da iskoriste novonastalu situaciju izazvanu prirodnom katastrofom", zaključio je Redžep Korać, portparol kluba sa juga Srbije.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladan MilojevićSuperligaSrbijaRedžep KoraćNovi PazarJagodinaGoran MilanovićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara