"Gol Miloša Bajića"
"Gol Miloša Bajića"

Jagodina zaribala u Kruševcu, Napredak posle preokreta do pobede

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.02.14. | 17:59

Majstorija 19-godišnjeg Bajića i gol N’Diaje donela Čarapanima tri vredna boda

Gol Miloša BajićaPrilika da se Jagodina umeša i u borbu za titulu odlazi u nepovrat, pošto su uporni igrači Napretka uspeli da, uprkos inicijalnom zaostatku, sasvim zasluženo savladaju Ćurane sa 2:1 u 16. kolu Superlige Srbije.

Kruševljani su dominirali većim delom utakmice igrane pred više od 4.000 ljudi na stadionu Mladost, ali su gosti prvi stigli do gola.

Izabrane vesti

Milan Đurić je centrirao sa desne strane, Nemanja Krznarić odbranio udarac Đorđa Šušnjara, ali su defanzivci Napretka zaboravili da pokriju Aleksandra Živanovića, koji je prvi natrčao na odbitak i matirao golmana Čarapana.

Ali, Nenad Lalatović je pokazao da je majstor za motivaciju, pa je njegova ekipa nastavila da kidiše ka golu rivala što joj se vratili u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Zaslugom 19-godišnjeg Miloša Bajića, koji je nagovestio stravičan potencijal kada se kao vihor stuštio pored sporijeg Dušana Mihajlovića i potom u maniru mnogo iskusnijih igrača hladnokrvno prebacio loptu preko sasvim solidnog Anđelka Đuričića.

Golman Jagodine je bio nemoćan i u 75. minutu kada je centaršut sa leve strane Nenad Gavrić spustio do Nemanje Vidakovića, ovaj je prosledio do Ibrahima Mame N’Diaje, koji je refleksno reagovao, postavio nogu i primorao Đuričića na kapitulaciju.

Slavlje posle pobedničkog gola NapretkaN’Diaje je odmah potrčao treneru Lalatoviću u zagrljaj, a ceo stručni štab je sa ekipom u euforiji skakao, pa se čak i valjao po zemlji od radosti.
"Jednostavno, mnogo nam je značila ova pobeda. Delilo nas je samo dva boda od zone ispadanja, a težimo ka tome da što pre izađemo iz ove pozicije, jer zaslužujemo da budemo u gornjem delu tabele. Ovaj preokret to i pokazuje, jer samo veliki igrači mogu da se protiv ovako iskusnog rivala tako brzo vrate. Jasno je da imamo kvalite", zadovoljan je posle meča bio Lalatović.

Trener Jagodine Mladen Dodić mogao je samo da konstatuje da je njegov tim zasluženo poražen.
"Napredak je danas pre svega bio brži od nas i lakše stizao do šansi. To je mlada i brza ekipa, a mi nismo bili na nivou od jesenas".

SUPERLIGA – 16. kolo:

Novi Pazar – Partizan 0:0

Voždovac – OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Obradović 8/

Donji Srem  - Vojvodina 1:1 (1:0)
/Damnjanović 14pen – Stojanović 71/

Čukarički – Rad 2:0 (1:0)
/31’ Todorović, Mirosavljević 90+4/

Napredak – Jagodina 2:1 (0:1)
/Bajić 45, N’Diaje 75 - Živanović 32/

18.00: Crvena zvezda – Javor

Odloženo:
Spartak - Sloboda

Nedelja:
13.00: Radnički 1923 – Radnički Niš

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaNapredak KruševacMiloš BajićJagodinaIbrahima Mama N’DiajeAleksandar Živanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara