"Nemanja Vidić i Aleks Ferguson"
"Nemanja Vidić i Aleks Ferguson"

Jak je, dobar na lopti, čita igru... Prirodni je naslednik Nemanje Vidića?

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.16. | 12:59

Pohvale na račun Erika Bajija ne jenjavaju

Nemanja Vidić i Aleks FergusonVišegodišnja boljka Mančester junajteda. Dvogodišnja da budemo precizni. Otkako je Nemanja Vidić otišao Junajted je lutao sa štoperima. I izgleda da je konačno pogodio. Erik Baji je sve ono što su navijači čekali. Ili se barem tako čini na osnovu prvih osam utakmica. Rano je za zaključke, ali reprezentativac Obale Slonovače je već zaslužio da ga u Mančesteru porede baš sa Vidićem.

Sam Vidić ne vidi ništa loše u tome, jer je i on impresioniran onime što je video. U subotnjoj pobedi nad Lesterom i sam je mogao da se uveri u Bajijeve kvalitete pošto je utakmicu gledao s tribina u društvu legendarnog ser Aleksa Fergusona.
"Ako nastavi ovako, definitivno će imati veliku karijeru u Junajtedu. Naravno, drago mi je ako ga zaista porede sa mnom. Jak je, dobar na lopti, pun samopouzdanja. Ima malo svega. Po onome što sam video u prvih nekoliko utakmica dobili smo sjajnog igrača za budućnost i igrača kakav nam je bio potreban. Dobro čita igru, već izgleda kao veliko pojačanje", hvali Vidić naslednika.

Izabrane vesti

Čudesni put Erika Bajija: Od skupljanja sitniša po govornicama i transfera vrednog 17.000 do miljenika Teatra snova

Baji je to zaslužio. Bio je igrač utakmice u tri od prve četiri takmičarske utakmice, navijači su ga proglasili za najboljeg igrača avgusta...
"Već je popularan kod navijača, od svih pojačanja, mislim da je on najviše iznenadio. Tek su mu 22 godine, a već izgleda da je kao kod kuće. To mi je neverovatno. Znamo da je većini igrača potrebno vreme da se prilagode, a on je to učinio momentalno. Impresivno zaista".

Zaista jeste. I Vidić je morao da čeka šest meseci pre no što se ustalio u prvom timu. Posle toga je bio nezamenljiv i ima šta da savetuje Bajija.
"Najvažnije je da ostane nogama čvrsto na zemlji. Važno je da ostane smiren da nastavi ovako i da nastavi da napreduje. Ako ostane koncetrisan, ostaće ovde još mnogo godina", savetuje Vidić.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaNemanja VidićEvropaErik BajiEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara