"Lingard i Jang"
"Lingard i Jang"

Jang gađa u trepavicu, Lingardov grom probija i zid! Junajted se konačno pomerio

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.03.17. | 14:50

I sada je ispred Arsenala

Lingard i JangCela Evropa se zabavljala tim interesantnim podatkom. Mančester junajted od oktobra nije izgubio utakmicu u Premijer ligi. I sa šestog mesta... Pa, sve vreme je bio na tom šestom mestu. Ali danas konačno nagrada, makar i minimalna za početak. Junajted je na gostovanju kod Midlzbroa slavio sa 2:1 i pomerio se na petu poziciju na tabeli, pa mu prvi put u ovoj sezoni i Arsenal gleda u leđa.

Strelci za Junajted na Riversajdu bili su Maruan Felaini i Džesi Lingard, mada velike zasluke pripadaju i Ešliju Jangu čiji je perfektan centaršut u 30. minutu pogodio saigrača u trepavicu i načeo odbranu domaćeg tima. Zaspao je Ben Gibson, mogao je i morao bolje i golman Viktor Valdez, ali sve to nikako ne umanjuje savršenstvstvo Jangove lopte. Felaini je iskusno šetao po ivici ofsjada, ali njegov je bio lakši deo posla.

Izabrane vesti

Međutim, potez utakmice pripada Lingardu. U 62. njegova munja rasparala je nebo nad Riversajdom. Čudo kako lopta nije pukla. Ovaj put Valdez ništa nije mogao. Lopta je sve vreme bežala od njega. Majstorski šut 24-godišnjeg veziste.

Tek tada je Midlzbro pokazao napadačke ambicije. I nije nam baš najjasnije zašto mu je Junajted uopšte dozvolio da krene napred. Dok su gosti držali loptu u nogama imali su svu kontrolu nad dešavanjima na terenu. Kad su se povukli, dozvolili su Midlzbrou da prodiše. Uz malo sreće i da učine završnicu neizvesnom.

Očajno je reagovala Junajtedova odbrana, Kris Smoling se poneo poput kakvog amatera, a ne reprezentativca Engleske - što najbolje svedoči o tome koliko gordi Albion zaostaje za najjačim ekipama poput Nemačke, Španije ili Francuske - Rudi Žested je bio priseban i poslao loptu u mrežu za 1:2.

Imao je Boro vremena da stigne i do izjednačujućeg gola, ali ipak je to najgori napad u ligi. Valdezovo klizanje u nadoknadi ubrzo mu je presudilo.tabela

PREMIJER LIGA - 29. kolo:

Subota:
VBA - Arsenal 3:1 (1:1)
/Doson 12, 75, Robson Kanu 55 - Sančez 13/

Kristal Palas - Votford 1:0 (0:0)
/Dini 69ag/

Everton - Hal 4:0 (1:0)
/Kalvert-Levin 9, Valensija 79, Lukaku 90/

Stouk - Čelsi 1:2 (1:1)
/Volters 38pen - Vilijan 13, Kejhil 87/

Sanderlend - Barnli 0:0

Vest Hem - Lester 2:3 (1:3)
/Lancini 20 - Marez 5, Hut 7, Vardi 38/

Bornmut - Svonsi 2:0 (1:0)
/Mavson 31ag, Afobe 72/

Nedelja:
Midlzbro - Mančester Junajted 1:3 (0:1)
/Žested 77 - Felaini 40, Lingard 62, Valensija 90+3/

15.15 Totenhem - Sautempton
17.30 Mančester Siti - Liverpul

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEšli JangEvropaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara