Januar je Bradonjin mesec! Harden i 23. put zaredom išao preko 30, uz strelu za pobedu i strašnu odbranu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 28.01.19. | 09:10

Dalas imao Toronto u šakama, Luka nastavlja da piše istoriju uz novi tripl-dabl, Oklama dobila Milvoki na krilima Pola Džordža

Januar će odsad biti poznat kao mesec Džejmsa Hardena! Jer ono što verovatno i najbolji igrač NBA lige u ovom trenutku radi diže adrenalin do neba! 

Džejms Harden postavlja nove standarde igre pod obručima i svojim igrama ledi krv u žilama! Hjuston je na svom terenu izrežirao veliki preokret protiv Orlanda i slavio rezultatom 103:98, a Harden je u svemu zapržio čorbu i naterao goste s Floride da se kući vrate pognute glave. Ne samo što je imao novi dabl-dabl sa 40 poena (14/27 iz igre, 4/12 za tri) i 11 skokova, te šest asistencija i tri blokade, Harden je bio direktno uključen u sve što se dešavalo tokom poslednjeg minuta utakmice, kada je Hjuston i potvrdio trijumf! Bradonja je ubacio pet najvažnijih poena za Hjuston u poslednjih 30 sekundi, ali i imao ključnu blokadu nad Evanom Furnijeom na 25 sekundi do kraja, kada je sprečio Orlando da se vrati u život. 

Izabrane vesti

Osim činjenice da je u poslednje tri utakmice imao prosek od preko 45 poena, da je 23. put imao bar 30 poena, ili pre samo nekoliko dana ubacio 61 poen, kao i da neprestano pomera granice, javnost je možda i najviše impresionirala Hardenova posvećenost u odbrani tokom ključnih faza utakmica, što mu ranije nikako nije bila vrlina. Ako vratimo film unazad, setićemo se da je protiv Njujorka imao najvažniju ukradenu loptu i zakucavanje za pobedu u poslednjim trenucima susreta, da je Kavaja Lenarda naterao da izvuče 200 odsto iz sebe kako bi uputio šut za pobedu, onda i promašio isti za novi trijumf Raketa, a onda i sinoć izblokirao Furnijea kod možda i presudnog hica na meču.

Harden ne samo da je podigao lestvicu na sledeći nivo kada je napad u pitanju, svojim bespoštednim angažovanjem u odbrani direktno je odlučio tri važne utakmice. A, pritom, sinoć je imao podršku i Krisa Pola, koji se posle dugo vremena vratio na parket i skupio 12 poena, šest asistencija i pet skokova za 25 minuta na parketu. 

Orlando je utakmicu izgubio jer nije uspeo da održi nivo iz prvog poluvremena i u nekoliko navrata imao dvocifrenu razliku. Nije Hjuston toliko nadigrao Orlando u tom nastavku, ali je uradio sasvim dovoljno da se pobeeda upiše kraj imena domaćina, ne gostiju. Kod Medžika najefikasniji je bio Aron Gordon sa 23 poena i 10 skokova, dok jer Nikola Vučević imao 19 poena (8/19 iz igre), uz 17 skokova i pet asistencija.

Ono što Džejms Harden stvara mnogima izgleda normalno, ali zato partije Luke Dončića sve manje izgledaju kao čudo, iako zaista igra čudesnu košarku! Dalas je na svom parketu imao Toronto u šakama, ali su se Reptorsi provukli kroz iglene uši i slavili sa 123:120! 

Umalo da Luka Dončić ponovo bude odlučujući faktor susreta, da ponovo reši utakmicu strelom za pobedu i sa 19 godina postane apsolutni majstor neizvesnih situacija. Nije isključeno da će to uskoro i definitivno postati... Možda je sinoć ispustio Toronto, ali je postao prvi tinejdžer u istoriji košarke sa višestrukim tripl-dablovima! Prethodne noći imao je 35 poena (14/24 iz igre), te 12 skokova i 10 asistencija! Niko nikada u svojim tinejdžerskim godinama u najjačoj košarkaškoj ligi sveta nije imao više od jednog tripl-dabla u jednoj sezoni, a ni za vreme koje mu je davalo tinejdž status. 

Koliki je Dončićev uticaj na igru govori i to da je u završnih četvrtinu i po utakmice skupio 16 poena i po četiri skoka i asistencije! Istina, imao je u poslednja dva minuta dve situacije kojima je olakšao posao Torontu, kada je prvo promašio jedan izgledan šut, onda i poslao loptu pravo u ruke Denija Grina, posle čega su Reptorsi sa 113:112 otišli na 118:112 i verovatno prelomili utakmicu. Isto tako je Dončić je pokušao da se iskupi kada je u rasponu od samo deset sekundi vezao pet poena kojim je vratio Dalasu nadu. Ali, ona je bila kratkog veka. Kavaj Lenard je sa linije slobodnih bacanja potpisao trijumf. Meč je završio sa 33 poena i 10 skokova.

Oklahoma je na svom terenu savladala Milvoki rezultatom 118:112, sve na krilima Pola Džordža koji je skupio 36 poena (12/21 iz igre, 8/12 za tri) i 13 skokova. Rasel Vestbruk je ponovo imao tripl-dabl, iako je susret završio sa 5/20 iz igre. Imao je po 13 poena i skokova, uz 11 završnih dodavanja. Kod Milvokija Janis Adetokunbo je bio najbolji sa 27 poena (8/22 iz igre) i 18 uhvaćenih lopti.

NBA – REZULTATI

LA Klipers – Sakramento 122:108
/Herel 25 – Foks 21/

Oklahoma – Milvoki 118:112
/Džordž 36 – Adetokunbo 27/

Dalas – Toronto 120:123
/Dončić 35 – Lenard 33/

Hjuston – Orlando 103:98
/Harden 40 – Gordon 23/

Minesota – Juta 111:125
/Vigins 35 – Mičel 29/

San Antonio – Vašington 132:119
/Oldridž 30 – Bil 21/

Njujork – Majami 97:106
/Hardavej 22 – Elington 19/

LA Lejkers – Finiks 116:102
/Zubac 24 – Buker 21/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Luka DončićDžejms HardenPol DžordžJanis AdetokunboNikola VučevićDalas MaveriksKavaj LenardToronto ReptorsMilvoki BaksOklahoma Siti TanderOrlando Medžik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara