"Set Kari"
"Set Kari"

Jedan Kari se razboleo, drugi uništio San Antonio! Kakvo užasno veče Džejmsa Hardena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.17. | 08:33

Durant sjajan u pobedi Golden Stejta, Dalas nadoknadio minus 15, dabl-dabl Vučevića, Iljasove i Dejvisa

Set KariPrethodne večeri ubacio je 43 poena, sinoć ga nije bilo zbog stomačnih problema, ali Golden Stejt izgleda toliko moćno da može da nadoknadi i izostanak takvog asa kakav je Stefon Kari. Jedan od najboljih igrača NBA lige propustio je prvi meč u sezoni, međutim, ništa to nije promenilo u napadačkom potencijalu Ratnika, Oregonu su tukli Portland lakše nego što rezultat pokazuje - 113:111.

Gosti su sve vreme bili u vođstvu, najviše deset razlike krajem treće deonice, u četvrtoj je Blejzerse na minus jedan doveo Mekalum, ali vicešampion je suviše jak da bi pao pred tim naletom. Na kraju: rutinska pobeda, treća uzastopna.

Izabrane vesti

Durent i TompsonDo nje je Golden Stejt došao na krilima Kevina Duranta. Letošnji novajlija iz Oklahome ostvario je dabl-dabl učinak, postigavši 33 poena, uz deset skokova, imao je i šest asistencija. Pratio ga je Klej Tompson (27), dok je domaćina koliko-toliko u životu držao Si Džej Mekalum (28).

Pod iznenađenje večeri može se podvesti poraz San Antonija u Teksasu. Mamuze su, mimo svih očekivanja, poklekle pred Dalasom, iako su krajem druge četvrtine imale čak 15 poena prednosti. Vodio je domaćin sve do početka poslednje deonice, onda je stao i bio brutalno kažnjen - 101:105.

Maveriksu su do prvog trijumfa na parketu AT&T centra stigli najaviše zahvaljujući Setu Kariju (mlađi brat Stefona Karija), strelcu 24 poena, ali i čenjenici da su izgubili samo šest lopti, što je drugi najbolji rezultat protiv San Antonija ove sezone. Za domaćina je prvi put otkako je obukao njegov dres starter bio Davis Bertans, nekadašnji košarkaš Partizana zabeležio je šest poena i imao tri skoka.

Pol Džordž se pobrinuo da Indijana slavi protiv Hjustona (120:101). Najboljem igraču Pejsersa nedostajala je samo jedna uhvaćena lopta za dabl-dabl (33 poena, devet skokova), mada mu se mora odati priznanje što je sjajan posao obavio u odbrani, onemogućivi Džejmsa Hardena da se razmanhe.

Popularni Bradonja nije ličio na sebe. Dao je samo 15 poena, izgubio osam lopti, a šut mu je bio očajan. Čak 14 promašaja iz igre, od toga osam pokušaja za tri je bilo neuspešno.

Zato su dabl-dabl učinke sinoć imali Nikola Vučević u pobedi Orlanda nad Torontom (25 poena, deset skokova), Ersan Iljasova u porazu Filadelfije u Čikagu (31, 11), dok je Entoni Dejvis bio brutalan, iako je njegov Nju Orleans izgubio od Vašingtona (36, 17).

NBA LIGA, REZULTATI

Indijana - Hjuston 120:101
/Džoržd 33 - Anderson 27/

Nju Orleans - Vašington 94:107
/Dejvis 36 - Bil 27/

Toronto - Orlando 113:114
/Lauri 33 - Vučević 25/

Čikago - Filadelfija 121:108
/Batler 28 - Iljasova 31/

San Antonio - Dalas 101:105
/Lenard 24 - Kari 24/

Portland - Golden Stejt 111:113
/Mekalum 28 - Durent 33/

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Set KariNju Orleans PelikansNikola VučevićNBA ligaKevin DurantHjuston RoketsErsan IljasovaEntoni DejvisDžejms HardenDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara