Radost fudbalera Erbjea
Radost fudbalera Erbjea

Jedna bajka je završena, druga još traje: Erbje sanjao Ligu Evrope pred 35.000 duša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.04.18. | 23:00

Pao je Šambli u polufinalu (2:0) pa Crvene đavole čeka finale kupa 8. maja u Parizu

Maleni Erbje postao je tek četvrti trećeligaš u istoriji francuskog fudbala koji se plasirao u finale nacionalnog kupa. Tamo ga 8. maja na Stadionu Francuska čeka pobednik duela PSŽ - Kaen koji se igra sutra uveče, a nakon spektakularnog prvog polufinala u kojem su savladali još jednog autsajdera iz senke i rivala iz lige Šambli sa 2:0.

Lepo veče na La Bužoaru u Nantu. Domaćin Erbje se zbog lakše organizacije i interesovanja publike i medija odlučio da meč odigra u komšiluku u Nantu i to se pokazalo kao ispravna odluka.

Izabrane vesti

Čak 35.000 gledalaca došlo je da pozdravi najprijatnija iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Kupa Francuske koja su u međusobnom dvoboju odlučila o plasmanu u finale. Tako je i najpravednije i zaslužili su da jedan od njih zaigra u borbi za trofej. 

Presudila je bolja forma i kvalitet Crvenih đavola (Erbje je u sredini trećeligaške tabele). Postigao je po gol u svakom poluvremenu i bio bolji tokom celog meča protiv ekipe koji se bori za opstanak u trećoj ligi i možda joj nije savršen trenutak.

Vođstvo domaćinu doneo je sjajni Florijan David koji je majstorski ispratio akciju u 28. minutu, dok je tačku na meč stavio rezervista Gboho posle kontre iz 80. minuta.

Šambli nije večeras bio na potrebnom nivou izugbio je zasluženo i ostao bez željenog finala. Erbje se pobedom pridružio Kuevilu, Amijenu i Nimu, a ukoliko u finalu Kupa 8. maja uspe da se domogne trofeja mogao bi da postane prvi trećeligaš iz neke zemlje koji je zaigrao u Ligi Evrope. Lepo bi bilo...  

Foto: Action Images


tagovi

Šambli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara