""
""

Jednoglasno: Grizman je najbolji fudbaler na Evropskom prvenstvu!

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.07.16. | 15:59

Tehnička komisija UEFA u kojoj se našao i Savo Milošević proglasila Francuza za igrača turnira u Francuskoj

Nije uspeo da donese Francuskoj titulu šampiona Evrope, ali je Antoan Grizman imao sjajan turnir u domovini. Potvrda svega stigla je danas kada je i zvanično proglašen za najboljeg fudbalera na prvenstvu Starog kontinenta od strane tehničkih posmatrača koje je imenovala UEFA.

Izabrane vesti

Sjajni 25-godišnji napadač Atletiko Madrida je turnir okončao sa šest golova (Zlatna kopačka) i dve asistencije, a iako nije doveo Galske petlove do toliko željenog trijumfa u velikom finalu protiv Portugalije, Grizman je konstantno bio u dobroj formi. Postigao je oba gola za Francuze u polufinalu protiv Nemačke, a dva puta je pogodio mrežu protivnika i u osmini finala kada su domaćini prestigli vođstvo Republike Irske.

Šef komisije koja ga je proglasila najboljim, Joan Lupesku, obrazložio je zašto je baš Francuz najbolji.
“Grizman je bio opasnost po protivnike u svakoj utakmici koju je odigrao na turniru. Naporno je radio i borio se za svoj tim, a poseduje izvanrednu tehniku, viziju i kvalitet. Efikasnost mu je bila na zavidnom nivou, pa su se tehnički posmatrači jednoglasno složili da je bio daleko najbolji fudbaler na turniru”, objasnio je Lupesku.

Zanimljivo, u trinaestočlanom telu koje je odredila UEFA, a koje je proglasilo Grizmana za najboljeg fudbalera na Evropkom prvenstvu nalaze se: Ser Aleks Ferguson, Alan Žires, Dejvid Mojes, Patrik Boner, Miksu Patelainen, Savo Milošević, Peter Rudbek, Geret Sautgejt, Tomas Šaf, Žan-Fransoa Domerg, Žine Melende i Žan-Pol Briger

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija Francuskemeđunarodni fudbaleuro 2016Antoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara