"Slaviša Stojanović"
"Slaviša Stojanović"

Je l’ mora ’stranac’ da nam kaže da pare ne treba tek tako da se troše?

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.13. | 12:29

"Ne možemo dovoditi igrače preko kompjutera. Treba da se vidi, da se zna kakav je kome karakter, u kom je okruženju ko rastao, kakve su moguće povrede", upozorava trener Crvene zvezde

Slaviša StojanovićDug koji se meri desetinama miliona evra nije nastao sam od sebe, već je sigurno dobrim delom i krivica svih mera, ako su tako uopšte mogu nazvati, koje su čelnici Crvene zvezde predlagali poslednjih godina, a koje su ostale samo na rečima. Pa kad već nije mogao niko od nas, onda je to učinio Slaviša Stojanović, koji je povukao nogu i rekao: "Stop dovođenju neproverenih, a skupih stranaca".

Stojanović je, naime, potvrdio sinoćnje saznanje MOZZART Sporta da se pobunio protiv kupovine igrača koji nisu adekvatno praćeni, već se nude posredstvom raznih menadžerskih agencija.
"Svakodnevno razgovaramo na sastancima, ima puno predloga, ali je od predloga do realizacije posla dug put. I onda smo na nekakvoj vagi. Vagamo šta i kako. Treba da se dobro vidi, da se zna sve o igraču, a to je teško preko učiniti putem kompjutera. A mora da se vidi i da se zna kakav je karakter igrača, u kakvom je okruženju rastao, kakva mu je porodica, kakve su moguće povrede", rekao je novinarima posle jutrošnjeg treninga trener Crvene zvezde da bih potom poentirao:
"Ne treba pare da se troše tek tako. Ni da se pritom zanemaruju domaći igračI", objasnio je Stojanović svu srž Zvezdinih problema.

Izabrane vesti

Što, naravno,  ne znači da Stojanović ne bi voleo da ima jaču konkurenciju u timu. Ali, kako kaže, za to je neophodna saglasnost sa više strana.
"Bilo bi super kada bi sve zavisilo od mene", našalio se slovenački strateg srpskog porekla.
"Ima više opcija, svaki dan se dosta toga menja. Nadam se da će neko stići uskoro, jer tu su prve evropske utakmice, a brzinom svetlosti će na red doći i prvenstvo".

Hronološki, prvo pitanje je: Da li posle teške povrede Đorđa Rakića i odlaska Ognjena Mudrinskog u Grojter Firta Zvezdi treba još jedan špic?
"Videćemo, ako još neko ode, onda sigurno da".

Drugo i mnogo bitnije pitanje je šta je sa štoperima, jer svi centralni bekovi koje Zvezda sada ima na raspolaganju nisu zajedno odigrali pet utakmica u superligaškoj konkurenciji? Mnogi misle da je, srećom, prvi protivnik u kvalifikacijama za Ligu Evropa uvek slabiji rival, ali da li Jovan Krneta, Darko Lazić i društvo mogu da iznesu taj teret?
"Nezahvalno je to sada reći da. Da znam odgovor bio bih mirniji i spokojnije bih radio. Jedno su pripremne utakmice, ozbiljni mečevi su totalno drugačiji. Tu ne možeš da napraviš šest izmena. Sigurno je da nam treba nam jača konkurencija".

Stojanović je, takođe, naveo da je i te kako zadovoljan prvim utiscima o Aleksandru Kovačeviću, dok Nejc Pečnik tek treba da uđe u formu. Za Abiolu Daudu je ponovio da mora da Zvezdi da više, za Miloša Ninkovića da ga je tek video te da je rano da bi govorio o pojedinostima, dok je na pitanje: Da li bi zadržao Luku Milivojevića da se on pita kategorički odgovorio: "Naravno".

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

FK Crvena zvezdapripreme 2013Slaviša StojanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara