""
""

Jokićeva magija, Denver silan - Portlandu ne vredi ni 40 poena Lilarda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.16. | 08:37

Srpski centar bio starter u meču sa Portlandom

Srpski centar Nikola Jokić nastavio je da oduševljava navijače u Denveru! Srebrni olimpijac dobio je šansu u startnoj petorci Nagetsa na meču sa Portlandom i pružio je još jednu veoma dobru partiju.

Izabrane vesti

Denver je kod kuće slavio sa 132:120, što je najveći broj poena koji su Nagetsi postigli ove sezone. Jokić je na terenu proveo 19 i po minuta, a za to vreme ubacio je 13 poena, podelio pet asistencija i uhvatio četiri lopte.

A jedna od tih asistencija bila je zaista fantastična, pošto je u stilu najboljih plejmejkera današnjice, bez gledanja proigrao Keneta Farida za sigurne poene pod košem.

Pored Jokića sjajnu partiju za domaće pružio je još jedan Evropljanin, Danilo Galinari koji je postigao 27 poena, od čega 20 u prvom poluvremenu.

Ovim trijumfom ekipa Denvera prekinula je seriju od tri poraza na svom terenu, a ukupno im je to bio 10. trijumf u sezoni.
Inače, Jokićevu partiju na ovoj utakmici, pogotovo kad su u pitanju dodavanja, pohvalio je baš Galinari.
“Saigrači su me konstantno pronalazili i hranili me loptama. Svi, a pogotovo Nikola Jokić koji je zaista sjajan dodavač. U svakom trenutku umeju da me pronađu“, rekao je italijanski košarkaš posle utakmice.

Nagetsi su uspeli da trijumfuju uprkos još jednoj fantastičnoj partiji Demijana Lilarda koji je ubacio 40 poena i podelio 10 asistencija za Portland.

Ekipa Golden Stejta na svom terenu je savladala Njujork Nikse sa 103:90, a Voriorsi su sjajno odigrali timski o čemu svedoči podatak o 41 asistenciji. Klej Tompson je sa 25 poena bio najefikasniji kod domaćina, Kevin Durant zabeležio je 15 poena, 14 skokova i osam asistencija. Može se reći da je kuriozitet učinak Stefa Karija. On je flertovao sa tripl-dabl učinkom. Imao je osam poena, osam asistencija i 10 skokova. Jedini vredan pomena kod Njujorka bio je Džastin Holidej sa 15 poena.

San Antonio Sparsi ove sezone blistaju na gostujućim terenima. Noćas su u Finiksu savladali Sanse sa 107:92 i došli do 14. trijumfa u gostima na 15. utakmici u sezoni. Kavaj Lenard je bio najbolji sa 18 poena i 10 skokova, a isti košgeterski učinak imao je španski veteran Pau Gasol. Nekadašnji košarkaš Partizana Davis Bertans na terenu je proveo tri minuta, ali se nije upisao u strelce.

Sjajnu partiju noćas pružio je grčki košarkaš Janis Adetokunbo u pobedi Milvoki Baksa nad gostujućim Čikago Bulsima od 108:97. “Grčka nakaza“ postigla je 30 poena i upisala 14 skokova i tri asistencija, Džabari Parker dodao je na to još 28 poena, a Mirza Teletović 13. Džimi Batler ubacio je 21 poen za Bulse, dok je Dvejn Vejd imao 20 poena.

NBA rezultati:

Milvoki - Čikago 108:97
Nju Orleans - Indijana 102:95
Denver - Portland 132:120
Finiks - San Antonio 92:107
Golden Stejt - Njujork 103:90

(FOTO: Action images)


tagovi

Njujork NiksNikola JokićNBA ligaMirza TeletovićKavaj LenardJanis AdetokunboDenver NagetsDavis Bertans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara