""
""

Još dva! Ratnici jedva preživeli Grizlije, a sledeća je ključna - u neosvojivoj tvrđavi! Bjelica ponovo odličan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.04.16. | 08:37

Mirza Teletović usijanih ruku protiv Nju Orleansa, Nikola Mirotić pomogao Čikagu da ostane u trci za plej-of trijumfom nad Klivlendom

Drejmond Grin čini sve da Golden Stejt ispiše istoriju! Jedan od heroja istorijske sezone ekipe Stiva Kera pobrinuo se da san o 73 recke bude i dalje aktuelan psole meča sa Memfisom. Bilo je teško, ali Ratnici su uspeli da se vrate iz minusa od deset poena polovinom poslednje četvrtine i zahvaljujući upravo svestranom Grinu dođu do 71. pobede - 100:99.

Izabrane vesti

Na samo minut pre kraja utakmice Grin je protnuo loptu kroz obruč za toliko čekani preokret, a do kraja utakmice domaćin je ostao nedorečen, pošto nije iskoristio čak tri napada za pobedu. I na drugoj strani se Kari igrao sa živcima navijača, ali na kraju sve je ispalo onako kako je i bilo planirano.

Golden Stejt je tako stigao do 33. trijumfa u gostima, čime se izjednačio sa legendarnom generacijom Čikaga iz sezone 1995/96, a sledeće gostovanje biće i najvažnije za Karijevu četu u nameri da se dođe do statusa besmrtnih. Ratnici u noći između nedelje i ponedeljka dolaze u neosvojivu tvrđavu San Antonija, koji na svom terenu nije poražen više od godinu dana. U slučaju da šampion uspe da prođe kroz Teksas bez poraza rekord će gotovo izvesno biti ispisan, jer u poslednjoj utakmici ligaškog dela sezone dolazi Memfis. 

Kod Golden Stejta Grin je imao 23 poena i 11 skokova, Tompson je ubaico 20, a Kari 17 poena, uz devet skokova i osam asistencija. Na drugoj strani Metju Barns je skupio 24 koša i 15 uhvaćenih lopti. 

A sada jedna vest koja će zasigurno obradovati sve srpske ljubitelje NBA lige - Nemanja Bjelica ponovo je bio odličan, a Minesota je opet slavila. Ovog puta Vukovi su bili bolji od Portlanda kao gosti i to posle prave drame (106:105), koja je završena tako što je Karl Entoni Tauns pogodio jedan vrlo težak šut iz okreta na nešto manje od dve sekunde pre kraja utakmice. 

Tauns je ujedno bio vodeći strelac gostiju sa 27 poena, dok je Endrju Vigins dodao 23 koša. Bjelica je za 30 minuta na parketu uknjižio 11 poena i 10 skokova, uz pet asistencija i po jednu blokadu i ukradenu loptu. 

Još jedna potvrda da se srpski reprezentativac vraća u pravu formu, a Minesoti je ovo treća uzastopna pobeda na strani.

Vrlo važan trijumf na svom terenu ostvario je Čikago nad Klivlendom (105:102), čime su nade o plasmanu u plej-of ostale žive. Bulsi su do pobede stigli praktično posle furiozne serije 15:0 u ranoj fazi poslednje četvrtine i na tom talasu držali su sve do samog kraja. Ipak, Džej Ar Smit imao je trojku za produžetak koju nije uspeo da realizuje, čime je Klivlend ostao sprečen da zvanično overi prvo mesto u Istočnoj Konfrenciji.

Bulsima je sada potrebna pobeda u poslednje dve utakmice, ali i da Indijana izgubi sve do kraja kako bi otišli u doigravanje. U suprotnom biće to prvi put posle 2008. godine da Bikova neće biti u sledećoj fazi.

Džimi Batler bio je najefikasniji igrač Čikaga sa 21 poenom, Pau Gasol imao je 11 poena i 12 skokova, dok je Nikola Mirotić upisao 13 koševa i šest puta bio je najviši u skoku. Kod Kavalirsa Lebron Džejms je ubacio 33, a Džej Ar Smit 24 poena, dok je Kevin Lav prikupio 20 koševa i 13 skokova.

Veliko iznenađenje napravio je Finiks na gostovanju Nju Orleansu - 121:100. Užarenu ruku imao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović koji je meč završio sa 22 poena, pet uhvaćenih lopti i četiri završna dodavanja, a ispred njega bio je samo Arči Gudvin sa 24 koša. Toni Daglas je sa 23 poena predvodio Pelikane. 

NBA - REZULTATI:

Nju Orleans – Finiks 100:121
/Daglas 23 – Gudvin 24/

Atlanta – Boston 118:107
/Milsap 31 – Smart 19/

Memfis – Golden Stejt 99:100
/Barns 24 – Grin 23/

Čikago – Klivlend 105:102
/Batler 21 – Džejms 33/

Portland – Minesota 105:106
/Lilard 31 – Tauns 27/

Sakramento – Oklahoma 114:112
/Kolison 27 – Duran 31/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariNikola MirotićNemanja BjelicaNBA ligaMirza TeletovićMinesota TimbervulvsMemfis GrizlisFiniks SansDrejmond GrinČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara