""
""

Još jedan veliki transfer u Kinu, Interu 25.000.000 evra i čiste knjige!

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.17. | 13:02

Čista zarada

Prelazni rok u ozbiljni fudbalskim zemljama u Evropi je završen, ali pijaca i dalje radi u Kini. Prelazni rok u najmnogoljudnijoj zemlji sveta se završava 26. februara, a danas stiže zanimljiva vest da je spreman još jedan veliki transfer zvučnog fudbalskog imena.

Izabrane vesti

Prema pisanju španskih i italijanskih medija, argentinski vezista Ever Banega će u narednim danim krenuti iz Intera put Kine. U transferu teškom 25.000.000 evra!

Vest je objavio Estadio Deportivo, lokalni sportski dnevnik iz Sevilje koji ima dobre izvore kada je u pitanju Banega jer je vezista do prošlog leta igrao u Sevilji.

Navodi se da je Inter prihvatio 25.000.000 evra od ambicioznog kineskog prvoligaša Tjanđin Kvanžana koji će uskoro debitovati u elitnom rang kineskog šampionata. Klub ne žali para da treneru Fabiju Kanavaru obezbedi atraktivna pojačanja pa je tako ove zime već doveo Aksela Vitsela i Alešandrea Pata pod neverovatnim finansijskim uslovima.

Velikim novcem završavaju i dolazak Banege. Argentincu je ponuđen duplo bolji ugovor od onog koji ima u Interu. Tjanđin mu je ponudio fenomenalnih 8.000.000 evra po sezoni! Samo još da Banega prihvati…

A ne bi trebalo da odbije jer u Interu nije u prvom planu. Na poslednja tri meča u Seriji A, Banega nije upisao ni minut na terenu. Trener Pioli koristi druge opcije, a dolaskom Galjardinija u srce veznog reda, Banegina uloga je marginalizovana. Proigrao je i Kondogbija, pa Argentinac više nije potreban Nerazurima.

Osim što im nije potreban na terenu, njegov transfer im je potreban u finansijskom smislu. Zbog problema sa finansijskim fer-plejom, Inter je bio limitran u prethodnom prelaznom roku. Banegina prodaja bi iz ekonomskog ugla bio fantastičan potez i ispeglala bi knjige kluba u vlasništvu kineskog Saninga. Podsetimo, Banega je letos došao kao slobodan igrač iz Sevilje, a sada može da Interu donese čak 25.000.000 evra. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Ever BanegaEvropaInterItalijaKinameđunarodni fudbalSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara