""
""

JOŠ OSAM! “Makazaki” i luda družina skinuli još jednog bahatog, svedoci smo legende u nastajanju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.16. | 22:49

Ni Rafa Benitez nije uspeo da prekine čaroliju

Nekada su Robin Hud i luda družina u Šervudskoj šumi otimali od bogatih i davali sirotinji. Na kraju balade je ta grupica digla Englesku na noge, napravila revoluciju i skinula sa trona bahate i osione. Nekih sedam vekova posle engleske legende, u fudbalskoj Engleskoj nova “luda družina” gazi velikane i preti da poruši sistem uspostavljen na finansijskoj dominaciji i premoći velikih nad malima. Fudbalska legenda se rađa…

Izabrane vesti

Pod pritiskom koji postaje enorman, luda družina iz Lestera i dalje srcem većim od Ostrva skida glave bogatima i arogantnima. Nova žrtva večeras je bio Njukasl - 1:0! Velikan sa severa, ali odavno privatna prćija bahatog i osionog gazde Majkla Ešlija koji je u prethodna dva prelazna roka strovalio u dovođenje pojačanja neverovatnih 154.000.000 evra! Doveo je pre neki dan i Rafu Beniteza sa godišnjom platom od 5.000.000 evra, ali ni ta šok-terapija ne pomaže. Njukasl je morao ranije da misli o spasavanju žive glave. Lester nije teren gde se traže bodovi spasa. Lester grize kao da sutra ne postoji i ne prašta nikome. Lester hita ka senzacionalnoj tituli i najvećem iznenađenju u 25 godina dugoj istoriji Premijer lige ne osvrćući se šta je kome potrebno.

Istina, Rafa Benitez je donekle probudio malokrvni Njukasl. Nije to više ona bezvoljna ekipa koja puca pod pritiskom prve greške na utakmici. Možda i ostane u ligi ako nastavi da se bori kao što je to večeras radio pokušavajući da prekine bajku čudesnih Lisica.

Kada municije ponestane golgeteru-ubici Džejmiju Vardiju i alžirskom dirigentu Rijadu Marezu na scenu stupa Samuraj s onog kraja sveta. Junak večerašnje pobede je bio neumorni Japadan Šinđi Okazaki. Za sve pojedene kilometre ove sezone i neumorne trkove kroz protivničke odbrane, večeras je nagrađen u vidu prelepog gola kojim je u 25. minutu presudio Svrakama. Dovoljan je bio “Makazaki” da Lester napravi prednost koju je zubima branio do kraja meča.

Mogao je Lester brzo nakon vodećeg gola i do dva pogotka prednosti, ali Olbrajtonov pokušaj kada je izašao sam pred golmana Eliota je završio nekoliko centimetara pored gola.

Kao što to nepogrešivo radi cele sezone, Lester je uživao i patio u situaciji dok vodi, a protivnik drži loptu. Njukasl je imao dobre šanse u prvom, a pogotovo u drugom poluvremenu. Ranijeri je opet menjao formaciju pola sata pre kraja meča uvođenjem svog omiljenog univerzalca Džefrija Šlupa, potom i argentinske lisice Uljoe. U poslednjih 20 minuta je vladala opsada Šmajhelovog gola, ali Tornjevi blizanci Hut i Morgan su odbili sve napade agresora sa severa Engleske.

Aleksandar Mitrović je u nekoliko navrata zapretio lideru, ali nastavio je golgeterski post. Za nešto više i njemu i Njukaslu su potrebni bolji saigrači. Benitez je u finišu naredio totalnu ofanzivu uvođenjem De Jonga, Dumbije i Tauzenda, ali sve je izdržao Lester i ovih 1:0 su zlata vredni bodovi u pohodu na čudesnu titulu koja će kao zemljotres uzdrmati raspored snaga u Premijer ligi. 

Još osam koraka deli Lester od čuda nad čudima. Imaju pet bodova više od prvog pratioca Totenhema. Slede redom: gostovanje Kristal Palasu, pa Sautempton kući, Sanderlend u gostima, Vest Hem i Svonsi na King Paueru, put na Old Traford, pa dolazak Evertona i na kraju odlazak na Stamford Bridž.

Legenda se rađa… 

ENGLESKA – PREMIJER LIGA

Subota

Norič – Mančester Siti 0:0

Stouk – Sautempton 1:2 (0:2)
/Arnautović 52 – Pele 11 i 30/

Bornmaut – Svonsi 3:2 (1:1)
/Gradel 37, King 50, Kuk 78 – Berov 39, Sigurdson 62/

Nedelja

Aston Vila – Totenhem 0:2 (0:1)
/Kejn 45 i 48/

Ponedeljak
Lester – Njukasl 1:0 (1:0)
/Okazaki 25/

(FOTO: Action images)


tagovi

Šinji OkazakiRafa BenitezPremijer ligaLester SitiEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara