Alenja slavi gol
Alenja slavi gol

Još samo tri: Alenja načeo, Suarez dokrajčio Alaves, titula teoretski već u sredu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.19. | 23:25

Zavisi od Atletika...

Barselona na čelu, pa tri mesta prazno, pa Atletiko i Real, pa još tri mesta prazno, i tek onda svi ostali. ali ako je za ove ostale to bilo i očekivano očekivao se nešto jači otpor madridskih velikana. No, Barsa nije dozvolila i sad je samo pitanje trenutka kada će i matematički overiti ostanak pehara na stadionu Kamp Nou. U 34. kolu Alaves se otimao koliko je mogao, ali čak i bez Lionela Mesija na terenu bilo je jasno da Blaugrana kontroliše utakmicu i da se samo čeka trenutak kada će zadati fatalan udarac. Na kraju 2:0 golovima Karlesa Alenje i Luisa Suareza, koji znače i da Kataloncima sada nedostaju samo još tri boda kako bi zvanično bili krunisani u šampione.

U stvari, možda im neće biti potrebna ni ta tri. Ako bi Atletiko u sredu u derbiju kola izgubio od Valensije, a Slepim miševima je pobeda važnija nego rezultatski nezainteresovanim Jorgandžijama, Barselona bi već mogla da slavi. Ako ne, moraće navijači da se strpe verovatno do subote kada će na Kamp Nou doputovati davljenici iz Levantea. I neće se Barsa osvrtati na protivničke muke. Barsa je nemilosrdna.

Izabrane vesti

Znao je to dobro i Alaves, pa se, kao što uostalom čimi cele sezone, uzdao u čvrst bedem pred golom, ali i on ima svoju tačku pucanja. Nakon što je Luis Suarez bio relativno blizu u nekoliko navrata u prvom delu igre – mada su se Baski odlično branili u tim trenucima – goste je načeo 21-godišnji Karles Alenja, poslednji Barsin đak koji će pokušati da iz La Masije dođe do prvog tima. Mnogo mu u klubu veruju, dugo već forsiraju i nema zbora da su ga dobro naučili fudbalu u akademiji. Sjajnu timsku akciju i pas Serđija Roberta koji Suarez lukavo pušta kroz noge, Alenja je hladnokrvno pretvorio u vođsto od 1:0.

Samo šest minuta kasnije sve je bilo gotovo. Bila je to jedna od onih situacija koje nikada ne bismo ni videli da nema video tehnologije, jedna od onih zbog kojih se niko ne bi ni žalio, ali kad je VAR već tu – Tomas Pina jeste igrao rukom i to je penal. Luis Suarez naravno ne maši i ponovo je uz Karima Benzemu na koti od 21 postignutog gola.

Ispred je samo Mesi, odigrao je i on poslednjih pola sata večeras, ali kad su već saigrači sve završili nije se baš preznojio. Znoje se malo dalje u Kataloniji. Đirona je vezala i šesti poraz u nizu, pošto je Mičel pogotkom u 67. minutu pogodio za Valjadolidovih 1:0. Izgledalo je ne tako davno da je Đirona komforno ušuškana u sredini tabele, sad je već postalo kristalno jasno da je ispadanje u Segundu realnost, a ne samo crna misao. A do kraja meča Sevilja i Hetafe koji se bore za Ligu šampiona, pa Levante koji se bori za živu glavu i tek na kraju Alaves sa možda nešto manje motiva.

PRIMERA - 34. KOLO

Utorak

Ueska - Eibar 2:0 (0:0)
/Galjego 54, Avilja 57/

Valjadolid - Đirona 1:0 (0:0)
/Erero 67/

Alaves - Barselona 0:2 (0:0)
/Alenja 54, Suarez 60pen/

Sreda
19.30: (1,85) Atletiko Madrid (3,45) Valensija (4,50)
20.30: (2,30) Espanjol (3,40) Selta (3,10)
20.30: (2,75) Leganes (2,90) Bilbao (2,90)
21.30: (2,50) Levante (3,40) Betis (2,75)

Četvrtak
19.30: (1,30) Sevilja (5,70) Rajo Valjekano (9,00)
20.30: (2,50) Sosijedad (3,35) Viljareal (2,80)
21.30: (3,90) Hetafe (3,50) Real Madrid (1,95)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Karles Alenja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara