""
""

JOŠ TRI! Lester je zagrmeo jače nego ikad, neka se spreme Old Traford i Van Gal! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.04.16. | 19:04

Pritisak je na Totenhemu! Novi korak Lestera ka tituli, odsustvo Džejmija Vardija se nije osetilo

Zicer iskorišćen - još tri utakmice su ostale do kraja! Lester je u sjajnoj atomsferi na King Pauer stadionu savladao Svonsi 4:0 i tri kola pre kraja pojačao pritisak na Totenhem koji trenutno kasni osam bodova za liderom i sutra mora kako zna i ume da pobedi VBA na Vajt Hart Lejnu. Inače je sve gotovo...

Izabrane vesti

Džejmi Vardi je odradio prvi od dva meča suspenzije i sa tribina uz 32.000 grla bodrio saigrače u utakmici koju su morali da pobede inače bi upropastili sve što su radili tokom ove lude sezone. Vardi je u loži navijao uz Vejna Linekera (brata klupske legende Gerija Linekera) i Dejvida Nadženta koji je pre dve godine bio heroj kluba kada je izboren plasman u Premijer ligu. 

Lester je nebrojeno puta ove sezone dokazao da nije tim jednog ili dvojice igrača i da u svakoj utakmici može da zablista neko drugi. Uglavnom su to bili Vardi ili Marez, ali su bodove donosili i Ves Morgan i Robert Hut i Šinđi Okazaki i centrašutevi Fuhsa i presečene lopte Drinkvotera i pojedeni kilometri Kantea... Danas je uloga heroja pripala Vardijevoj zameni Leonardu Uljoi, ali ceo tim je odigrao fenomenalno!

Argentinski napadač je u prošlom kolu pogodio onaj penal za bod protiv Vest Hema, a danas je sa dva gola zacementirao Lesterova tri boda protiv Labudova. Počelo je fenomenalno po Lisice. Ešli Vilijams je napravio grešku kakve se njemu ne dešavaju, a Rijad Marez se kao majstor malog fudbala snašao u sekundu i lukavim udarcem u bliži ugao otvorio kanonadu u devetom minutu. Posle pola sata igre, Drinkvoter je centrirao na peterac, a Leo Uljoa pokazao kakva je opoasnost u skok igri i zakucao loptu u mrežu. Moglo je lakše da se diše...

Prošlo je novih pola sata igre, a Uljoa je opet ispisao ime na semaforu. Ovoga puta posle prodora Šlupa koji se nije najbolje snašao u stopostotnoj prilici, ali je Argentinac imao predatorski njuh da isprati i da gurne loptu u mrežu. Na kraju je i Mark Olbrajton drugim golom u sezoni nagrađen za sve dobre partije ove sezone i stavio je tačku na pobedu Lestera. Najubedljiviju u sezoni! Kada su mnogi pomislili da će se Lisicama vezati noge, da će ih suđenje protiv Vest Hema uzdrmati, oni su namestili nišane i sasuli rafal u mrežu Svonsija.

Lesteru sada ostaje da drži plačeve Vest Bromu sutra na Vajt Hart Lejnu. Ako Totenhem ne pobedi, Lester je prelomio pitanje pobednika. Ako sjajni Sparsi nastave da igraju kako se očekuje i savladajau VBA, onda je sledeće kolo ključno.

Lester narednog vikenda ide na noge Mančester Junajtedu, Totenhem u ponedeljak gostuje Čelsiju u najtežem ispitu do kraja sezone. Prštaće naredne nedelje! Posle toga, Lester dočekuje Everton, Totenhem dočekuje nSuatempton, a u poslednjem kolu, Lisice idu na gostovanje Čelsiju, a Sparsi u Njukasl. 

PREMIJER LIGA - 35. KOLO:

Subota:
Mančester Siti – Stouk 4:0 (2:0)
/Fernardo 35, Aguero 43pen, Ihenačo 64, 74/

Bornmut – Čelsi 1:4 (1:2)
/Elfik 36 – Pedro 5, Azar 34, 90, Vilijan 71/

Liverpul – Njukasl 2:2 (2:0)
/Staridž 2, Lalana 30 – Sise 49, Kolbek 66/

Aston Vila – Sautempton 2:4 (1:2)
/Vestvud 45, 85 – Long 15, Tadić 39, 71, Mane 90/

Nedelja:

Sanderlend – Arsenal 0:0

Lester - Svonsi 4:0 (2:0)
/Marez 9, Uljoa 30, 60, Olbrajton 85/

Ponedeljak:
21.00 Totenhem - VBA

(FOTO: Action images)


tagovi

Rijad MarezPremijer ligaMark OlbrajtonLester SitiLeonardo UljoaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara