Jovan Nišić
Jovan Nišić

Jovan Nišić vodi u biblioteku: Mislim, dakle, igram

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.18. | 15:58

Mladi vezista Partizana otktiva zašto čita "Besnilo" i kog autora preporučuje širokoj publici

Većina ih "visi" na telefonima ili tabletima, neizostavnom potrebnom modernog doba. Pojedinci su strasni ljubitelji PES-a. Ima i zaljubljenika u tenis. Luksuzni hotel "Rojal Apolonija" nudi oporavak u sauni i bazenu, međutim, da neko iz crno-bele ekspediciije vreme prekraćuje čitanjem... E, to je prava retkost.

Pohvalno.

Izabrane vesti

Pogotovo ako se knjige lati jedan od mlađih Partizanovih fudbalera, Jovan Nišić.
"Nisam jedini. Moj cimer Luka Cucin, takođe, obožava knjige. Isto važi za štopera Mitrovića, levog beka Miletića... Ima nas", kaže centralni vezni, priključen prvom timu iz Teleoptika.

Iznenadio nas je izborom dela, s obzirom da će u martu napuniti tek 20 godina.
"Trenutno čitam roman ’Besnilo’ Borislava Pekića. Prethodno je novela ’Uspenje i sunovrat Ikara Gubelkijana’ ostavila jak utisak na mene, otuda sam izabrao još jedno delo jednog od naših najboljh pisaca. Oduševljen sam".

Nišić je od malena "zaražen" knjigom.
"Rastao sam uz ’Harija Potera’ i ’Gospodara prstenova’, oslanjao se na naučnu fantastiku, međutim, što sam stariji koristi mi svaka knjiga koja mi padne šaka. Raznovrstan sam".

Preporuke?
"Dugo sam bio pod utiskom Harukija Murakamija, japanskog autora. Bujna mu je mašta, dela su mu zanimljiva, ko se za njega odluči neće pogrešiti".

Nije samo po onoj narodnoj "knjiga je najbolji drug". Saznanje da iz njih crpi savete korisne za sportsku karijeru oduševljava talentovanog vezistu.
"Gutao sam dela na temu sportske psihologije, kao i autobiografije poznatih sportista. Na primer, pošto sam pročitao ’Servisom do pobede’ Novaka Đokovića, odlučio sam da povedem računa o ishrani. Upoznao sam doktora Četojevića, rad s njim mi je pomogao na bazi ishrane i fizičke spreme. Pozitivan utisak na mene ostavila i autobiografija Andree Pirla ’Mislim, dakle, igram’. I za nju tople preporuke. Odabrao sam je iz razloga što pokrivam poziciju koju je sveže penzionisani Mocart, a s obzirom da je u pitanju svestrana ličnost, širokih interesovanja, uživao sam", ushićeno govori Jovan Nišić.

Piše: Aleksandar JOKSIĆ


tagovi

Jovan Nišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara