"Vule je zadovoljan sa tri miliona"
"Vule je zadovoljan sa tri miliona"

Jovanoviću 2.800.000 evra od Zenita!

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.16. | 08:22

Štoper Crvene zvezde danas putuje u Sank Peterburg na potpisivanje ugovora sa ruskim šampionom

Vule je zadovoljan sa tri miliona

Zenit je popustio! Šampion Rusije pristao je da ispuni zahteve defanzivca Crvene zvezde Vukašina Jovanovića, pa će mladi štoper već danas otputovati u Sankt Peterburg na završne pregovore i potpisivanje ugovora sa ovim klubom koji će trajati do juna 2020. godine.

Izabrane vesti

Nakon početnog natezanja na relaciji Jovanović - Zenit, kada je poznati ruski klub nudio 240.000 evra po sezoni, što fudbaler nikako nije prihvatao, u utorak je došlo do obrta. 

Kako piše Sportski žurnal, čelnici ovog kluba poslali su u Ljutice Bogdana dokument sa garancijom da će mladi reprezentativac za četvoroipogodišnji ugovor zaraditi 2.800.000 evra i to bez obzira na status u ekipi. Pritom, u slučaju odigravanja više od 50 odsto mečeva tokom sezone, Jovanovićeva zarada bi se drastično povećala, navodi ovaj list.

Crvena zvezda je pristala da proda Jovanovića ruskom klubu za oeštećenje od 2.000.000 evra, uz očekivane bonuse od 500.000. Zenit će u slučaju pristanka igrača polovinu novca uplatiti odmah po realizaciji posla, a drugu polovinu na leto.

Rusi zbog Zvezdinog Vuleta obijaju kasu: Jovanović sutra u Sankt Peterburgu!

Plan čenika ruskog šampiona je da Jovanović do leta igra u Drugoj ligi Rusije za Zenit 2 pod nadzorom trenera Vladislava Radimova, jer su u prvom timu štoperske pozicije već popunili skupo plaćeni Portugalac Neto, Argentinac Garaj i Belgijanac Lombarts. Jedan od njih trojice na leto će sigurno napustiti Sankt Peterburg, a njegovo mesto trebalo bi da zauzme zlatni omladinac sa Novog Zelanda.

Podsetimo, Jovanović je tokom zime imao na stolu i ponudu Bordoa, koju je on hteo da prihvati jer bi odmah bio standardan u francuskom prvoligašu. Ali nije htela Crvena zvezda jer u tom trenutku nije obezbedila zamenu za njega. Tek je dolazak Brazilca Edsona otvorio prostor za odlazak Vukašina Jovanovića, koji nije bio standardan tokom priprema, što je bio nagoveštaj da bi trebalo da prihvati ponudu iz Rusije.

Takođe, Zvezda je prodala Jovanovića Zenitu i kako bi poboljšala poslovne veze sa Gaspromom, firmom koja je sponzor oba kluba, a želeli su na Marakani i da ispoštuju Ruse i iz razloga što je slavni klub zakasnio prilikom kupovine Marka Grujića, za kojeg je takođe bio zainteresovan, ali je on na kraju završio u Liverpulu.

Pratite MOZZART i na zvaničnoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star Sport)   

 

tagovi

Zimski prelazni rok 2016Vukašin JovanovićTransferiSuperligaSrbijaRusijaPremijer ligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara