""
""

JUNAK DANA: Dosanjao san za San Marino - dao gol posle pet godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.09.13. | 11:55

Reprezentativci malene države čekali su 25 utakmica, 2317 minuta i konačno se radovali kao da idu na Svetsko prvenstvo

Zalet, skok, trzaj glavom i – gol! Onda trk ka navijačima i slavlje sa timskim kolegama. Igrači i publika sjedinjeni u ekstazi.

Kako se bliži kraj kvalifikacija, pomislio bi neko da je reč o pogotku vrednom plasmana na Svetsko prvenstvo, međutim, radost na licu Alesandra Dela Valea je više od pojavnih oblika sreće nastalim trkom za lovom ili slavom, kao logičnom nagradom odlaska u Brazil. Ne, on je zadovoljan onako istinski, sportski. Samo zato što je dao gol. I to ne običan. Nego, prvi za San Marino posle skoro pet godina!

Izabrane vesti

Da, dobro ste pročitali. Trenutak uživancije zbio se u 22. minutu utakmice sa Poljskom (1:5), na stadionu Olimpiko de Seravalje, pred tačno 1597 svedoka. Svaki od njih oduševljeno je pozdravio potez kojim je San Marino izjednačio protiv favorita, ne toliko što su se ponadao eventualnom iznenađenju, već što je prisustvovao prvom golu na zvaničnim susretima selekcije minijaturne države još od 11. oktobra 2008. i okršaja sa Slovacima na istom mestu (1:3).

Od tad se nanizalo 25 kvalifikacionih mečeva za plasman, prošlo tačno 2317 minuta fudbala i zato je Alesandro Dela Vale jedan od heroja dana, onih kojima pripada pet minuta slave, jer zna i on sam da nikad Svetsko ili Evropsko prvenstvo neće dosanajti, zato makar u ovom snu na javi neka uživa!

 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropafudbalKvalifikacije za SP 2014reprezentativni fudbalSan Marino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara