""
""

Junak dana – za 23 minuta odbranio tri penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.09.16. | 23:50

Sjajnog golmana ima Dandi Junajted

Ni Kevin de Brujne, ni Hari Kejn, ni Roberto Firmino. Junak dana u ostrvskom fudbalu je Kami Bel. Da, za šire narodne mase prilično nepoznata osoba. Radi se o golmanu škotskog drugoligaša Dandi Junajteda koji je na prvenstvenom gostovanju Danfermlajnu odbranio čak tri penala.

Izabrane vesti

Da stvar bude još interasantnija, sva tri udarca izvedena su od devetog do 32. minuta u prvom poluvremenu.

I sva tri puta udarce su izvodili različiti igrači Danfermlajna. U devetom minutu Bel je zaustavio udarac Gevina Rajlija, u 27. bio je uspešniji od Nikija Klarka, dok je u 32. minutu odbranio šut Polu Mekmalanu.

Bel je prethodne tri godine proveo u Glazgov Rendžersima, a ovaj 29-godišnji čuvar mreže u karijeri je još igrao za Kilmarnok, Montrouz i Kvin of Saut.

Dandi Junajted je u današnjem meču slavio sa 3:1, a u 61. minutu je ostao i sa desetoricom igrača zbog isključenja Diksona. Inače, nekadašnji finalista Kupa UEFA je prošle sezone ispao iz škotske Premijer lige u niži rang. 

Ovo nije prvi het-trik odbranjenih penala u Engleskoj. To se desilo i davne 1909. godine kada je Volter Skot golman Grimsbija odbranio tri kaznena udarca protiv Barnlija. Tri penala odbranio je 1980. godine i golman Mančester Junajteda Geri Bejli na meču sa Ipsvičom, ali je tada primio i čak šest golova iz igre.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Škotska Premijer ligaŠkotskameđunarodni fudbalKami BelEvropaDandi Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara