""
""

Juve stopiran, grešnik Leo za prvi iks! Interov triling opustošio Sardiniju, uragan Beloti za osam minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.03.17. | 16:57

Udineze zaustavio šampiona, Pioli pronašao dobitnu kombinaciju u napadu Nerazura, očajne reakcije golmana Posaveca pomogle Torinu

Čak 27 utakmica je bilo potrebno Juventusu da odigra prvi remi ove sezone u Seriji A. Ono što niko nije uradio protv šampiona, uradio je Udineze i na svom Friuliju zasluženo izborio bod protiv vladara italijanskog fudbala - 1:1.  

Izabrane vesti

Juve je bio nevidljiv u prvih 45 minuta i bilo je to jedno od najslabijih poluvremena Alegrijevog tima ove sezone... Sa druge strane, Udineze je igrao konkretan i dobar fudbal. Pa je u 37. minutu zasluženo poveo preko sjajnog Duvana Zapate koji izrasta u odličnog napadača. Izdržao je Bonućija na leđima, dobio duel, spustio se pred gol Juventusa i uz dozu sreće matirao Bufona.

Primljeni gol je probudio Juve koji je poečo da igra, a čini se da je oštećen i za jedan penal. Bonući se za slabu reakciju kod gola Zapate i pobunu protiv Alegrija koja je danima bila udarna vest na Apeninima, iskupio pogotkom za izjednačenje u 60. minutu. Dibala je odlično centrirao, a Leo bio najviši u skoku. Juve je pritiskao domaćina u finišu utakmice, ali nije došao do preokreta. Ipak, i sa ovim remijem su povećali bodovnu prednost na tabeli i sada imaju sedam poena više od Rome i gaze kao šestom uzastopnom Skudetu.  

Inter se brzo oporavio od poraza od Rome i opet je na pobedničkom putu. Lakše nego što se očekivali, Nerazuri su pokorili Sardiniju i savladali Kaljari sa 5:1 uz odlično izdanje ofanzivnog trilinga Banega - Perišić - Ikardi. Mada treba istaći i sjajnog Samira Handanovića.

Nakon što je Medel akrobacijom na gol liniji sprečio Kaljari da povede, usledilo je odgovor gostiju. Banega je prvo sjajnim pasom spojio Perišića sa golom za vosđtvo, a potom je maestralnim udarcem iz slobodnjaka duplirao prednost Intera. Kaljari je preko neuništivog Borijela smanjio na 1:2 pošto je Handanović prethodno upisao još jednu sjajnu odrbanu, ali se lopta odbila Borijelu. Mogao je Kaljari i do 2:2, ali je popularni Sarma  blistao na golu. Interovi napadači su opet umeli da kazne promašaje domaćih. Ikardi je asistirao Perišiću za 3:1, a potom iznudio penal i pretvorio ga u gol za 4:1. Na kraju je Galjardini lepim udarcem sa 20 metara postigao prvenac. Pioli je pronašao dobitnu kombinaciju u napadu, a Inter zadržao prednost nad Milanom i Lacijom i nastavio da sanja Ligu šampiona.

Rafal Andree Belotija je sprečio Palermovu senzaciju u Torinu. Popularni Galo je za samo osam minuta postigao het-trik u pobedi Mihajlovićevog tima od 3:1 nad otpisanim Sicijilancima. Torino se ispromašivao u prvih sat vremena igre, po promašajima je prednjačio upravo Beloti, a Palermo je došao do šokantnog vođstva preko Rispolija u 30. minutu... Mirisalo je na još jednu utakmicu posle koje će Mihajlović ribati svoje pulene zbog promašaja, a onda je usledio uragan Beloti. Od 73. do 81. minuta je tri puta pogodio za preokret. Pomogao mu je golman gostiju Posavec koji je kod prvog i trećeg gola zaplivao kroz vazduh i promašio boksovanje, a Galo je bio na pravom mestu. Drugi gol je bila majstorija volejom iz okreta... Toro je opet na pravom putu.

Promena trenera je donela pomak u Đenovi. Novi strateg Mandorlini je konkretno podario Đenovi novo ubojito oružje. Ime mu je Olivije Nčam. Kod Jurića nije mnogo igrao, ali je kod Mandorlinija eksplodirao. U prošlom kolu je spektakularnim golom u nadoknadi vremena spasao Đenovu poraza, a danas je u 89. minutu takođe prelepim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio za vođstvo Grifona protiv Empolija u gostima. I praktično rešio pitanje pobednika jer je pogodak Hiljemarka u 93. minutu samo bio pečat za konačnih 2:0. 

I na kraju, remi bez golova u duelu Krotonea i Sasuola. Domaćin je bio bolji, ispromašivao se i gostima ide slađi bod. 

SERIJA A - 27. KOLO:

Subota:

Roma - Napoli 1:2 (0:1)
/Strotman 89 - Mertens 26, 50/

Sampdorija – Peskara 3:1 (1:1)
/Fernandes 18, Kvaljarela 58, Šik 68 - Ćeri 32/

Milan - Kjevo 3:1 (1:1)
/Baka 24, 70, Lapadula 82pen - De Guzman 42pen/

Nedelja:

Atalanta – Fjorentina 0:0

Kaljari - Inter 1:5 (1:2)
/Borijelo 42 - Perišić 34, 47, Banega 39, Ikardi 67pen, Galjardini 88/

Krotone - Sasuolo 0:0

Empoli - Đenova 0:2 (0:1)
/Nčam 89, Hiljemark 90+3/

Torino - Palermo 3:1 (0:1)
/Beloti 73,76,81 - Rispoli 30/

Udineze - Juventus 1:1 (1:0)
/Zapata 37 - Bonuči 60/

20.45 Bolonja - Lacio

(FOTO: Action images)


tagovi

UdinezeTorinoSerija AsasuoloPalermoMauro IkardiMarko BorijeloLeonardo BonučiKrotoneKaljariJuventusIvan PerišićItalijaInterEvropaEver BanegaEmpoliĐenovaDuvan ZapataAndrea Beloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara