""
""

Juventus preživeo pakao Meace! Interov podvig završio se na beloj tački (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.16. | 23:38

Hrabri Nerauzuri uspeli da za 90 minuta nadoknade poraz od 3:0 iz prvog meča, ali je šampion Italije bio smireniji sa penala

Od raja do pakla i nazad. Tako je izgledao put fudbalera Juventusa do finala kupa Italije. Stara dama je večeras prvo potučena do nogu od Intera u Milanu koji je u revanšu polufinala poništio tri gola zaostatka iz prvog meča, ali se na kraju posle penala izdigla do pobede sa bele tačke.

Izabrane vesti

Torinski crno-beli će 21. maja u finalu ovog takmičenja igrati protiv Milana na rimskom Olimpiku.

Tragičar Nerazura je Rodrigo Palasio koji nije realizovao penal u drugoj seriji. Odlučujući peti penal za Juventus dao je kapiten na ovom meču Leonardo Bonuči.

Pre njega sa bele tačke za Juve bili su precizni Andrea Barzalji, Simone Zaza, Alvaro Morata i Pol Pogba. Za Inter su golove u penal serijama dali Marcelo Brozović, Rej Manaj i Juto Nagatomo.

Reprezentativac Srbije Adem Ljajić igrao je za Inter do 75. minuta, kada ga je zamenio Palasio.

Za utehu navijačima Intera svakako je to što su prvi put u sezoni pobedili Juventus, uz verovatno najbolju partiju do sada.

Inter je večeras imao potpuno drugačiji pristup nego na prvenstvenoj utakmici odigranoj u nedelju u Torinu.

Drugim rečima, Nerazuri su odigrali baš hrabro, a to im je nedostajalo u Seriji A. Za takav ulazak u meč su i nagrađeni.

Milanski velikan otvorio je utakmicu na gotovo idealan način, pošto je u 17. minutu Geri Medel oduzeo loptu rivalu, a njegovo dodavanje Marcelo Brozović pretvorio je u projektil u mreži rezervnog golmana Neta.

Samo što su na startu drugog poluvremena krenuli sa centra, fudbaleri Intera ponovo su obradovali svoje navijače.

Igrao se 49. minut, kada je Eder dobro centrirao sa desne strane, a Ivan Perišić rutinski naterao čuvara mreže Juventusa da kapitulira.

Pravi delirijum je tek nastao kada je u 82. minutu Brozović iskoristio penal posle faula Andree Barzaljija i najavio produžetke i dramu.

Heroj u produžecima bio je golman Intera Huan Karizo koji je u 120. minutu odbranio čak dve šanse Alvaru Morati.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ANetoMarcelo BrozovićLeonardo BonučiKup ItalijeJuventusItalijaInterEvropaAlvaro MorataAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara