""
""

Juventusu se ukazala nova opcija - Emre Džan! Keita Balde se sam nudi

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.17. | 09:53

Kontakti uspostavljeni

Gotovo od početka 2016. godine traje Juventusova potraga za vezistom koji može da pokrije više pozicija u timu i tako Masimilijanu Alegriju donese određenu širinu u sastavu, ali i dubinu u izboru pravog tima. 

Izabrane vesti

Od tada, pa do danas u vezu sa Starom damom dovodili su se mnogi. Ponajviše Korentan Toliso, koga Lion tvrdoglavo ne pušta za manje od 37.000.000 - 38.000.000 evra, potom Nemanja Matić, Sergej Milinković Savić, a nedavno je u prvi plan iskočio i Rafinja Alkantara. Međutim, svi pokušaji Bjankonera da pronađu dobro, a ne preterano skupo rešenje nisu se ispostavili kao pravi. To bi, ipak, moglo da se promeni ovog leta. 

Naime, na horizontu se ukazala nova opcija, a ime je - Emre Džan. Italijanski transfer guru Đanluka di Marcio, koji retko kada greši kada nešto objavi, javlja da je Džan čovek koga Juventus trenutno najviše analizira i razmatra kao dugoročno rešenje. 

A evo i zašto. Juventus se godinama već u gomili timova sa astronomskim budžetima prepoznaje kao klub koji mnogo toga radi sa daleko manjim iznosima. Naravno, dogodi se i izlet poput prošlogodišnje kupovine Gonzala Iguaina za 90.000.000 evra. Ali, Juventus je astronomsko obeštećenje pokrio prodajom Pola Pogbe za mnogo više novca. 

Razlog zašto je Emre Džan sada postao toliko zanimljiv je taj što polako ulazi u poslednju godinu ugovora. To automatski znači da bi Juventus mogao da ga dobije po sniženoj ceni, ukoliko u Liverpulu žele da zarade nešto na njegovoj prodaji. Dosad nije bilo toliko glasnih priča o tome da će Džan ostati na Enfildu i produžiti ugovor, a Bepe Marota u njemu ipak vidi kvalitet dovoljno dobar za Juventusov tim. 

Mada, Džan je odavno postao miljenik Jirgena Klopa, pa je zanimljivo videti da li će Juventus uspeti da istera svoje, ili će uticaj nemačkog stratega biti dovoljno jak da nemačkog reprezentativca zadrži i posle leta. Kontakti Juventusa i Džanovog agenta već su uspostavljeni, a navodno - stižu pozitivni signali. 

S druge strane, Keita Balde se sam nudi Juventusu i to dobro znaju u klupskoj upravi. Balde je svesno odbio izdašne ponude Milana i Intera, a onda i ponudu Lacija za produžetak saradnje samo kako bi zadobio Damino poverenje. Naravno, to se nimalo ne dopada ljudima u Laciju, koji se nadaju da će se Balde ipak predomisliti i ostati u Nebeskoplavima. Ali, misli momka iz Senegala usmerene su ka krajnjem severu Italije. 

Baš kao i u Džanovom slučaju i Keitin ugovor ističe sledećeg juna, a prema informacijama brojnih medija šitom Italije, Balde je već otkrio saigračima u svlačionici da njegovo srce kaže - Juventus. 

Balde bi Juventusu došao kao izuzetno pojačanje, s obzirom da pokriva obe krilne pozicije u napadu, a po potrebi je i centarfor. Ta je, doduše, pozicija krcata u Juventusu, ali na krilima ima dovoljno mesta da se napravi jaka konkurencija. Desno je Huan Kvadrado, levo povređeni Marko Pjaca, koga je dosad menjao Mario Mandžukić. Sa Baldeom Juventus bi dobio strašno moćnu ofanzivu i mnogo opcija u završnici. A ne treba zaboraviti ni da je Patrik Šik praktično već pred vratima Juventus Arene.

Juventus radi pravi posao. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Balde KeitaEmre DžanEngleskaEvropaItalijaJuventusLacioLiverpulPremijer ligaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara