"Slavlje fudbalera Jagodine"
"Slavlje fudbalera Jagodine"

Kad Pešić pogađa, Ćurani kidaju - agonija Voše produbljena pod Đurđevim brdom

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.11.13. | 16:44

Ćurani deklasirali goste iz Novog Sada 3:0

Slavlje fudbalera JagodineNeminovno se desilo. Pad Vojvodine koji se nazirao u poslednja dva kola Superlige naišao je na svoj logičan kraj. Pod Đurđevim brdom novosadska Stara dama doživela je debakl od Jagodine, koja je pružila najbolju partiju u dosadašnjem toku sezone i pokazala da joj je mesto u vrhu srpskog fudbala – 3:0.

Junak meča bio je mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Pešić, koji je sa dva gola vodio Ćurane do pobede za barem privremeni uspon na četvrto mesto Superlige.

Izabrane vesti

Još jedna logična pojava. Jer kad 21-godišnji golgeter pogađa Jagodina po pravilu pobeđuje. Bilo je tako i protiv Spartaka, kada je sa dva gola vodio saigrače do 2:0, a i danas.

Doduše, koliko je rezultat zasluga dobre igre domaćih toliko je i posledica očajne Voše, koja definitivno gubi tlo pod nogama. U poslednja dva kola dva puta je gubila prednost od 2:0 i osvajala po bod, a danas je potpuno potonula.

Držala se doduše do finiša prvog dela igre, iako su Ćurani i do tada bili mnogo bolji tim na terenu.

Međutim, sve nade Voše raspršene su u 45. minutu kada je Filip Arsenijević probio po desnoj strani i u petercu proigrao Pešića, koji je postavio nogu za 1:0.

Već početkom drugog poluvremena postalo je jasno da će bodovi ostato pod Đurđevim brdom. Pešić je prošao pored Branislava Trajkovića i loptu uz malo sreće doturio do Miloša Lepovića, koji je uhvatio sjajan volej sa 15 metara u donji ugao gola Srđana Žakule, možda i najboljeg igrača uprskog goloviam u njegovoj mreži.

Sve je bilo gotovo u 70. minutu kada je Milan Đurić poslao savršenu loptu u prazan prostor i izbacio Pešića, koji je bio brži od Igora Đurića, samog pred još jednom nemoćnog Žakulu.
"Svi akteri zaslužuju sve čestitke. Ličilo je na evropsku utakmicu. Rezutatski se misli da je bilo lako, ali nije tako. Odlična atmosfera iz svlačionice je prenesena na teren. Pohvalio bih gest Tomića koji je imao trening sa povređenim igračima pre podne, a potom ostavio papirić na tabli u svlačionici u znak podrške svojim saigračima. Zaslužena i ubedljiva pobeda moje ekipe na derbiju", sumirao je utiske trener Ćurana Mladen Dodić.

Kormilar Vojvodine Marko Nikolić priznao je da njegova ekipa posle velikog broja utakmica deluje izmučeno.
"Prvo poluvreme je bilo puno ritma sa dosta šansi, imali smo nekoliko dobrih prilika, ali nismo imali sreće. Jagodina je imala pritisak, i fenomenalno je realizovala svoje prilike. Dosta smo izmučeni sa dosta malo igrača u rotaciji. Imali smo i mi neke šanse na kraju. Nisam zadovoljan ali to je naše stanje, probaćemo ponovo da izrotiramo tim i u završnici prvog dela sezone napravimo bolji rezultat nego danas. Treba nam dosta šansi da damo gol, a lako ih primamo". 

JAGODINA – VOJVODINA 3:0 (1:0)
/Pešić 45, 70, Lepović 49/

Stadion: pod Đurđevim brdom;
Sudija: Milenko Vukadinović;

Jagodina: Đuričić – Milinković (od 89’ Filipović), Mihajlović, Živanović, El Monir – Cvetković, Arsenijević (od 76’ Petričević)– Mitošević, Đurić, Lepović – Pešić (od 83’ Šušnjar).

Vojvodina: Žakula – Vulićević, Đurić, Trajković, Nastić – Radoja – Alivodić, Tumbasević (od 58’ Vranješ), Poletanović (od 78’ Milinković-Savić) – Škuletić, Kaluđerović (od 58’ Gaćinović).

SUPERLIGA – 13. kolo:

Javor – Radnički 1923 1:1 (1:0)
/Docić 13 – Bubanja 55/

Napredak – OFK Beograd 3:0 (1:0)
/Dimitrov 15, Gavrić 84, Koković 94/

Donji Srem –Rad 2:0 (0:0)
/Lakić-Pešić 53, Maraš 66ag/

Spartak – Radnički Niš 1:0 (0:0)
/Torbica 74pen/

Jagodina – Vojvodina 3:0 (1:0)
/Pešić 45, 70, Lepović 49/

17.00: Crvena zvezda – Sloboda
17.00: Čukarički – Novi Pazar

Nedelja:
13.00: Voždovac - Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar PešićJagodinaMilan ĐurićMiloš LepovićSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara