Kad završiš na naslovnici Marke mora da tu ima nešto: Karlo Letica želja Reala!

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.03.18. | 10:06

Posle samo deset utakmica...

Sa naslovne strane uticajne Marke „vrišti“ - Karlo Letica!

Teško da su navijači Reala bez guglanja mogli da shvate o kome je reč, međutim, madridski dnevnik, godinama na izvoru informacija u kraljevskom klubu, uverava da je prvak Evrope počeo operaciju koja ima za cilj angažman golmana Hajduka iz Splita. Reč je o 21-godišnjem čuvaru mreže, koga su Los Blankosi oznalčili jednim od kandidata da zameni Kejlora Navasa. Ili da za poočetak bude konkurencija reprezentativcu Kostarike.

Izabrane vesti

Prema navodima Marke, Real je već stupio u kontakt sa Hajdukom i menadžerom talentovanog golmana. Zasad se ne navodi koliko bi ovaj posao mogao da košta i kad bi se realiziovao, da li bi Letica ostao na pozajmici ili odmah stigao na „Santjago Bernabeu“, tek i samo interesovanje je dovoljno da informacija poprimi obrise senzacionalne.

Dva su razloga zbog kojih Madriđani jure golmana sličnog profila. Prvi je mladost, a drugi su fizičke karakteristike. Letica je 21. februara proslavio 21. rođendan, tek je zakoračio u svet profesionalnog fudbala i ako se Real odluči za njega može da dobije golmana za čitavu deceniju. I duže. Kao što je bio plan sa Kepom Arizabalagom, sve dok Bilbao nije produžio ugovor svom čuvaru mreže i ostavio ga u Baskiji, a Zinedin Zidan se razočarao što se premišljao između izazova da brani za vlasnika šampioskog pehara u Primeri.

Drugi bitan detalj tiče se činjenice da je Karlo Letica visok 201 centimetar i da mu visina omogućava prednost u odnosu na druge golmana. To je onaj segment igre koji nijedan trener ne može da popravi, a s obzirom da je Real tražio visoke golmane poput Davida de Hee i Tiba Kurtoe, možda vest o nameri da kupi Leticu ne deluje tako nerealna kao što se u prvi mah čini. Posebno što je dosputniji i jeftiniji od pomenutih.

Naravno, ostaje pitanje rizika da li može da dostigne njihov nivo...

Zasad je nagovestio velike domete. Uspon Karla Litice počeo je ove zime. Hajduk je pred kraj prvog dela šampionata smenio Đoana Karilja, umesto njega došao je Željko Kopić i posle samo dva susreta odlučio da mesto među statuivama, umesto Danteu Stipici, poveri golmanu koji je prethodno u dresu Hajduka branio samo jednu utakmicu u prvenstvu i dve u kupu.

A onda - eksplozija. Već u okršaju sa Rijekom Letica je odbranio penal Mariju Gavranoviću i bio najzaslužniji što je Hajduk tukao aktuelnog šampiona u gostima (2:1), posle toga je usledila serija od šest mečeva na kojima je savladan samo jednom, blistao  je i u nedavnom velikom okršaju sa Dinamo na Maksimiru kad ga Gavranović - u međuvremenu prešao kod Modrih - ponovoi nije savladao iz penala, već je tukao pored gola.

Letica, koga je Hajduk prošle zime vratio sa pozajmice iz tadašnjeg drugoligaša Rudeša, a ovaj u međuvremenuo branio samo deset puta za prvi tim, danas ponovo izlazi na cenu i to je prilika da vidimo kako reaguje pod pritiskom, jer nije svejedno braniti u danu kad je objavljena vest da te tržai Real. Rival Splićanima u 25. kolu Prve lige Hrvatske je Istra. Meč počinje u 17 lasiova na Poljudu, a imajući u vidu dobru formu domaćina i činjenicu da su Bili na poslednjih devet opkršaja sa Istrom primili samo jedan gol možda Karlo neće imati previše posla.

Svakako, vredi pogledati. Kad već gleda Real...

PRVA LIGA HRVATSKE, 25. KOLO

Petak:

Slaven - Redeš 2:0 (1:0)

Subota:

15.00 (1,15) Dinamo Zagreb (7,00) Lokomotiva Zagreb (15,00)
17.00 (1,15) Hajduk (6,75) Istra (16,00)

Nedelja:

15.00 (6,00) Inter Zaprešić (3,70) Rijeka (1,55)
17.00 (4,80) Cibalija (3,50) Osijek (1,70)

TABELA:

 


tagovi

Hajduk Splitnovine MarkaKarlo Letica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara