""
""

Kad Zmajevi dunu i vatru sunu Bazel odleti iz Lige šampiona! Strašni Porto majstorskim golovima pobedio za nesrećenog Danila (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.03.15. | 22:26

Porto sjajnim golovima Brahimija, Erere i Kasemira razmontirao švajcarskog šampiona sa 4:0

Teško je aktuelni tim Portoa upoređivati sa momcima koji su pre 11 godina nosili plavo-beli dres u epohi Žozea Murinja! Međutim, slavni portugalski klub mogao bi da predstavlja ozbiljnu kosku za sve velikane u nastavku Ligi šampiona. Fudbalski stručnjaci bi posle svega viđenog večeras na stadionu Dragao lakonski konstatovali: Porto je “pismenom” igrom garniranom briljantnim golovima sasvim zasluženo savladao Bazel, tačnije odučio ga od fudbala,  i plasirao se među osam najboljih ekipa Starog kontinenta - 4:0


 Možda je i tokom prvog poluvremena bilo neizvesnosti, možda je ekipi trenera Loptegija trebalo mnogo vremena da prelomi meč, ali u njihovoj igri je sve delovalo nepodnošljivo lako. Toliko lako da domaći navijači nijednog moneta nisu strepeli da li će njihovi ljubimci ispuniti jedan od primarnih ovosezonskih ciljeva. Čak bi i laici posle nekoliko minuta gledanja sigurno zapazili da Porto i Bazel nisu ista kategorija. Na jednoj strani su bili poređani majstori, a na drugoj vodonoše željne da agresivnom igrom na obalama Atlantika kreiraju veliko iznenađenje… Ali protiv mašine iz Porta večeras je jednostavno nije moglo

Izabrane vesti


 Hiruški preciznom pas igrom do noge, i gracioznim  dodavanjima igrači Porta svih 90 minuta su kontrolisali meč. Donekle ih je samo uzdrmala stravična povreda desnog beka Danila koga je morao da zameni Holanđanin Indi. Pre tih scena iz horror filmova domaćin je poveo. Posle prekršaja nad Kristijanom Teljom loptu na 17 metara od gola Bazela namestio je alžirski majstor fudbala Brahimi i poslao “otrovnu kiflu” u dalji ugao gola Vačlika. Koncentraciju gostujućeg golmana proveravao je i sjajni Abubakar, dobru priliku propustio je i Teljo… Totalno u podređenom položaju švajcarski šampion je prvi put zapretio u 44.minutu kada je Gaši uhvatio poluvolej… Sve pre toga proteklo je u znaku Portugalaca, čiju tečnu igru samo grubim startovima su mogli da osujete gosti.

Domaći tim bio je lišen pomoći prvog strelca Džeksona Martineza, ali nedostatak kreacije i oštrine u samom špicu napada nije se osetio. Možda je preterano reći, ali igra Porta predstavljalja je melem za oči, esenciju svih fudbalskih vrednosti. Do sada neporaženi na međunarodnoj sceni u ovoj sezoni domaći igrači želeli su i u nastavku da pokažu autoritet, kvalitet koji im je omogućio da u devet prethodnih mečeva u Ligi šampiona ostanu neporaženi. I uradili su to na majstorski način. Već u 47.minutu Erera je unutrašnjim delom kopačke pogodio dalji ugao gola Bazela, a festival majstorskih poteza na stadionu Dragao dopunio je član Reala na pozajmici u Portu Kasemiro. Odapeo je šut sa nekih 28 metara, a lopta se prosto zarila u mrežu švajcarskog šampiona.


 Povremeno je bilo nehumano gledati kako igrači Porta ne žele da spuste gas in a koji način se igraju sa nedoraslim rivalom. Na kraju u listu strelaca upisao se i odlični Abubakar koji je svih 90 minuta razvlačio odbranu Bazela kao pitu


 Toredaroskim pokličima (“Ole, Ole”) domaći navijači su pozdravljali svaki dobar potez i pumpali samopouzdanja uoči četvrtfinala Lige šampiona. Jedno je sigurno: ko bude dobio Porto neće mu biti lako!

PORTO – BAZEL 4:0 (1:0)
/Brahimi 14, Erera 47, Kasemiro 58, Abubakar 76/

Stadion: Dragao

Gledalaca: 50.014

Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

PORTO (4-3-3): Fabijano – Danilo (od 22. Indi), Majkon, Ivan Markano, Aleks Sandro – Kasemiro, Erera, Evandro – Teljo, Abubakar, Brahimi (od 74.Neves)

BAZEL (4-3-3): Vačlik – Džaka, Šer (od 58. Embolo), Samuel, Safari – Fraj (od 63. Kakitani), El Neni, Zufi – Gonzales, Štreler, Gaši (od 78.Kala)


tagovi

Švajcarska 1PortugalPortoLiga šampionaHereraEvropaEvandro GebelBrahimiBazelAbubakar Moro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara